Medlemsnytt

Norkart tar inn flere sommerstudenter enn faste ansatte

23.06.2022 | Lotte Blom van der Male
I over ti år har Norkart hatt et solid sommerprogram for studenter på sine kontorsteder. I år er Kristiansand med i sommerprogrammet og fem engasjerte studenter er på plass på Kristiansandskontoret. Norkart har 30 sommerstudenter totalt over sine kontorsteder i år.
artikkelen fortsetter under annonsen
Adv. Tofte

- Sommerstudentene jobber på reelle kundeprosjekter. Læringskurven er enorm – og jeg blir imponert over hvor fort de klarer å komme godt i gang! Sier Alexander S. Nossum, innovasjon- og digitaliseringsansvarlig hos Norkart.

Om sommerstudentenes jobb forklarer Nossum at studentene alltid jobber i team hvor de har ulike studiebakgrunner, erfaring og spisskompetanse. Prosjektene er reelle og har gjerne en kunde eller brukergruppe knyttet til seg.

- Dette gir unik og ekte erfaring på hvordan hverdagen er i en IT-bedrift, sier Nossum.
 

Samfunnsnytte fra Sensordata

Årets prosjekt i Kristiansand har med seg KS og Kartverket som prosjekteiere og kunderepresentanter. Målet er å pilotere samordnet dataflyt av sensordata fra ulike leverandører og kilder i tillegg til kartlegging av bruk og erfaring med sensorteknologi i kommunene i Norge.

- Resultatene fra prosjektet vil gi nytteverdi for videre prosjekter i KS og mellom offentlig-privat sektor for å oppnå større samfunnsnytte av sensordata, mer effektiv og korrekte anskaffelser og nasjonale standarder for sensorteknologi, forklarer Nossum.

Flere sensorbedrifter er samarbeidspartnere til prosjektet – blant annet Bitmesh og Intoto fra Agder – og CautusGeo og Vicotee fra resten av Norge. Norkart er per i dag 3 fast ansatte på kontoret i Kristiansand og har altså flere sommerstudenter enn fast ansatte i sommer.

Norkart satser nå på å bygge opp kontoret og har allerede tiltrukket flinke folk med IT-kompetanse ifølge Nossum.

Fra høsten tar Norkart imot 10 nye kollegaer i Kristiansand og har ambisjoner om å vokse ytterligere fremover.
 

Sørlandet har ukjent sommerjobb-marked


Studentene kommer fra NTNU i Trondheim, UiA i Kristiansand og UiA i Grimstad. Flere var ikke klar over hvilke muligheter som finnes for sommerjobb og deltidsjobb her på Sørlandet.
 

- Med så mye spennende bedrifter, prosjekter og innovasjon som skjer i regionen – så må vi bli bedre på å fortelle om mulighetene ut av Agder. Det er litt flaut at datastudenter på Gløshaugen i Trondheim tenker at IT-jobbene ikke finnes i Agder, sier Nossum med åpenbar entusiasme.
 

Alexander S. Nossum legger vekt på at kontakt med studiemiljøene og studenter er nøkkelen til å få til gode sommerprosjekter. Informasjon om hvilke muligheter som finnes i IT-bedrifter av alle størrelser er viktig for næringslivet og arbeidslivet i regionen. Studenter og sommerjobb er en fin måte å få dette til på i praksis som også er lavterskel for de fleste bedrifter å komme i gang med.

facebook