Nå skal næringslivet bli hørt

20.06.2022 | Håkon A. Repstad
Når statsforvalteren skal utrede konsekvensene av en reversering av storkommunen, må næringslivet også bli hørt. Det sa kommunalministeren da han møtte næringslivet i Søgne.
artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse - vil du annonsere her?
Mandag inviterte Næringsforeningen til dialog mellom kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik og næringslivet i Søgne. Statsråden gav tydelige signaler om at næringslivet skal bli lyttet til i den videre prosessen.

- Vi kommer til å ta i mot denne invitasjonen, sier Roar Osmundsen, næringspolitisk leder i Næringsforeningen.

Åpner for innspill

Det er statsforvalteren som skal utrede konsekvensene av en eventuell reversering. Osmundsen bemerker at næringslivet ikke ble nevnt i brevet som beskriver statsforvalterens mandat. Men nå åpner statsråden for nye innspill.

- Kommunalministeren gav en tydelig invitasjon til at næringslivet skal bli hørt i denne saken. Alle medlemmer som har synspunkter, må gjerne sende disse. Vi kommer til å jobbe raskt og bruke styre og ressursgrupper aktivt i arbeidet, sier Osmundsen videre.


En lydhør kommunalminister, Sigbjørn Gjelsvik, som nå sier han vil lytte til næringslivet. Her med leder for ressursgruppen Region Vest, Ole J. Bueklev. 

  
Verdien av en sterk regionhovedstad

Flere av de største næringslivsaktørene i regionen deltok på møtet. Styreleder i Næringsforeningen, Jill Akselsen, sa at vi burde ha fullt fokus på næringsutvikling, i en sterk regionhovedstad. Hun trakk fram batteri- og havvindssatsing som eksempler på prosjekter som trenger dette.

Hun hadde en klar oppfordring til statsråden:

- Vend i tide, det er ingen skam å snu.

Eirik Bergsvik, administrerende direktør i HMH trakk fram at usikkerheten påvirker næringslivet på flere fronter.

- Skal vi levere til havvindsatsing, så er vi avhengige av forutsigbarhet. Våre eiere blir bekymret og lurer på om vi skal utvikle videre på Sørlandet, eller finne et annet sted, sier Bergsvik.

Han representerte et av mange fagmiljøer som var tilstede på innbyggertorget i Søgne, mandag. 

Administrerende direktør i Næringsforeningen, Trond Backer, forstår næringslivets behov for forutsigbarhet. Han mener at hurtighet er et stikkord nå.

- Næringslivet har ikke råd til å vente i flere år på å få en avklaring i denne saken, sier han.


 
facebook