Medlemsnytt
Festivalkomiteen for Landsfestival for kor i Kristiansand. (Foto: Privat)

Lanserer korfestivalens publikumsprogram

20.03.2024 | Pressemelding
- Det er med stolthet vi nå lanserer publikumsprogrammet for den store korfestivalen i Kristiansand. 54 kor fra hele landet og 1400 sangere skal glede publikum i byen med mye glad korsang, forteller festivalsjef Kåre Eie og prosjektleder Ragna Marie Henden.
Kristiansand er vertskap for Landsfestival for kor, i regi av Norges Korforbund, og arrangør er avdelingen på Sørlandet.

Festivalen foregår fra 30. mai - 2. juni, og her inviteres det til en rekke arrangementer på ulike kulturscener i byen - som Kilden, Knuden, Teateret, Kristiansand domkirke, Kunstsilo og øvre Torv.

Publikumsprogram

Korfestivalen inviterer byen til en rekke gratis arrangementer med kor og allsang. Det blir korstafett i Kristiansand domkirke hvor 48 kor synger i stafett både fredag 12.30-18.00 og lørdag 14.00-18.00. Korene har også pop up korkonserter på en rekke steder, og også spontane opptredener på Markens og på restauranter.

Koret Sølvstrupene inviterer til to konserter med sørlandsviser og allsang i foajeen på Kilden fredag, og det blir barnekorkonsert i foajeen på Knuden Kristiansand kulturskole fredag og ungdomskorkonsert søndag i Kristiansand domkirke.

Festivalkonsert med Helene Bøksle, kor og allsang

- Så gleder vi oss til den store festivalkonserten fredag 31. mai kl. 19 på øvre Torv, med Helene Bøksle, kor og allsang. Her rigger vi stor scene, bord, benker og bar og har bestilt godt vær, forteller Eie.

Bøksle kores av Kristiansand operakor og Kristiansand domkirkes guttekor og jentekor.

- Over 1000 festivaldeltakere deltar på konserten som publikum, så det blir garantert god allsang! Her håper vi byens befolkning vil komme og synge og dele den store konsertopplevelsen med oss, inviterer Kåre og Ragna Marie.

30 Kor + Orkester

Lørdag 1. juni inviteres festivalkorene til å synge med Kristiansand symfoniorkester i Konsertsalen. Kor har øvd inn fellessanger og synger i parkett dirigert av Marit Tøndel Bodsberg Weyde. To like konserter her kl. 12.00 og 13.30 med 30 ulike kor på hver. Her deltar også Kilden vokalensemble, Norges Ungdomskor, Agder ungdomskor og Kilden vokal. Festivalen prioriterer å gi scene til barne- og ungdomskor. Her blir det eksklusive publikumsbilletter på balkong. 

Festivalkor for enkeltsangere

Arrangøren inviterer også nå til et festivalkor for enkeltsangere som ikke er med i kor, eller at koret deres deltar ikke på festivalen. Mer informasjon og påmelding om dette her.

Her finner du publikumsprogrammet i sin helhet. 
 
facebook