Medlemsnytt
Bildet viser Energicontaineren i bruk ved støpning av kaifrontelementer.

Har utviklet et miljøvennlig alternativ til byggebransjen

17.03.2023 | Lotte Blom van der Male
Kravene til utslippsfrie byggeplasser blir stadig strengere. Nå har Mandal Kjøleservice utviklet en miljøvennlig energicontainer som skal spare entreprenører for utslipp og energikostnader.
artikkelen fortsetter under annonsen
Brokke
På oppfordring fra BRG Entreprenør utviklet Mandal Kjøleservice en energicontainer for oppvarming og uttørking av bygg. Alternativet har tidligere vært elektriske varmeovner eller fossile brennere, som nå er ulovlig og uønsket på enkelte byggeplasser.

- Energicontaineren er bygget som en robust portabel varmepumpe med høy virkningsgrad, som skal være enkel å håndtere ute på byggeplassen. Varmekapasiteten er over 50 KW og den har garantert drift ned til -20°C, forklarer Frank Ådne Pedersen, daglig leder i Mandal Kjøleservice.

Han legger til:

- Uniten har også innebygget en luftfiltermodul som bidrar til meget godt inneklima i bygg under oppføring, hvor det ofte feies eller sages.

Store besparelser

- Med strømpris på to kroner per kilowatt og 20 timers driftstid vil en slik energicontainer, med en nøktern COP på 2,8 gi en besparelse på nesten kr. 40.000,- på en måned, forklarer Pedersen.

- Vi ser nå at energicontaineren har mange bruksområder og blir brukt til oppvarming av bygg, lagerhaller, telt og faktisk også til oppvarming av former til støpning av kaielementer, sier prosjektleder Helge Kleivane som har designet uniten.
 
facebook