Foto: Adobe Stock

Har din bedrift behov for arbeidskraft i sommer?

17.06.2022 | Helena Frustøl
Nå har det blitt enklere å bidra til at motiverte ungdom får sin første arbeidserfaring og referanse.
artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse - vil du annonsere her?

- Nå ønsker vi å samkoordinere aktørene og gjør det enkelt for bedriftene å komme i kontakt med ungdommene - gjennom én og samme dør.

Det sier Helena Frustøl, prosjektleder i Flere i arbeid. Hun har en klar oppfordring til bedrifter som har behov for ekstra hjelp i sommermånedene.

- Da bør de bli med i sommerjobbprosjektet. Sommerjobber kan være en gavepakke for både arbeidsgivere og ungdom. Dette er med på å gi ungdom viktig arbeidserfaring og kunnskap om arbeidslivet som igjen vil bidra til å styrke deres muligheter videre i livet. Arbeidsgivere kan bidra til dette samtidig som de får tilgang på ressurser som kan utføre konkrete oppgaver, sier Frustøl. 

Er dette noe for din bedrift? Registrer din interesse på Flere i arbeid - fremtidens Agder og du vil bli kontaktet fortløpende! 

Sikrer en god jobbmatch

Aktørene bidrar til å sikre en god jobbmatch mellom ungdom og arbeidsgiver, gjennomgår arbeidsforberedende trening med ungdommene og følger opp ved behov. Det gjelder for eksempel NAV, UngTeam i kommunen, Kudos Jobb og BlåKors.

- Gjennom NAVs sommerjobbprosjekt kan også 50-75% av lønnen dekkes inntil 5 uker i perioden 1. juni til 31. august. Dette kan gjelde for ungdom som blir foreslått av NAV eller som bedriften selv finner, avslutter Frustøl.

facebook