Medlemsnytt
Det blir morgenbad i Gjestehavna for alle villige konferansedeltakerne hver dag fra hele verden - da er en klare for faglig spennende foredrag utover dagen, inviterer arrangøren Eyde-klyngen.

Eyde-klyngen vert for verdenskonferanse i Kristiansand

19.05.2022 | Ragna Marie Henden
Eyde-klyngen er vert for den tiende World Conference on Sampling and Blending, som er en internasjonal konferanse om industriell prøvetaking. Konferansen holdes på Radisson Blu Caledonien i Kristiansand, 31. mai - 2. juni. Konferansen har gått rundt hele verden og har nå 10-års jubileum i Kristiansand.
artikkelen fortsetter under annonsen
Bouvet
Representativ prøvetaking, enten det dreier seg om å uttak av fysiske prøver eller om prosessanalytisk teknologi, er helt nødvendig for å bringe samfunn, teknologi, industri og bærekraft til neste nivå.

Konferansen vil dekke det siste av anvendelse og forskning innen temaet "Theory of Sampling and Blending".

Teorien er generelt interess, så konferansen relevant for mange sektorer som innen gruvedrift, metallurgi, sement, mat, dyrefor, landbruk, havbruk, farmasi, og mange andre typer prosessindustri. Konferansen vil spesielt rette søkelyset på industri og miljø med tanke på bærekraftig forskning, teknologi og industri. Inviterte foredragsholdere inkluderer nestorerinnen feltet, som for eksempel Dominique François Bongarçon og Francis Pitard, som begge var studenter av Pierre Gy og i mange år har undervist og konsultert industrien, Kim Esbensen som er en ledende størrelse i fagfeltet prosessanalytisk teknologi.

Roger Brewer og Gerrit van Hooydonck som vil fortelle om miljøprøvetaking , bærekraft og sirkulær økonomi.

I forkant av konferansen vil noen av disse også, sammen med kollegaer, holde 1- og 2 dagers kurs om ulike relaterte temaer, som for eksempel «Introduction to the Theory and Practice of Sampling (TOS) - a new didactics for science, technology, industry, commerce and society» og to-dagers kurset «Sampling Theory and Practice, their Economic Impact (dag 1) and Analysis of Sampling Correctness and the Futility of Bias Tests (dag 2).». Målgruppe:
Alle akademiske institutter med ansatte og studenter som forsker/lærer om kjemiske analyser/sensorteknikk (PAT)/miljøanalyser. Alle bedrifter som sikrer produktkvalitet og prosess-ytelse ved å ta prøver eller som kontrollerer produkter eller materialstrømmer med sensorer. Ved konferansen får deltagerne mulighet å knytte nettverkskontakter, øke kompetansen rundt prøvetaking eller lære mer om hvilke produkter som finnes. Program:
Søndag 29. mai og mandag 30. mai: Forkurs Tirsdag 31. mai - torsdag 2. juni: Konferanseprogram med sesjoner dedikert til gruvedrift, jordbruk/havbruk og prosessanalyse, og en sesjon med spesiell vekt på miljøvern og bærekraft. Innledende taler av noen av de internasjonale størrelsene innen prøvetaking.
Det blir også gallamiddag ved Mannskapsmessa på Odderøya og et sosialt program for konferansedeltakerne som inkluderer blant annet morgenbad med kaffe ved Gjestehavna. Se wcsb10.com for fullt program og informasjon om registrering.
facebook