Aanesland Treindustri ble kåret til Årets bedrift i Lillesand. Fv. Gunnar A. Aanesland, Tuva Eieland, Anne-Grethe Knudsen og Ordfører Einar Holmer-Hoven. Foto: Lillesandsposten/ Truls Bjørkum Larsen

Dette er Årets bedrift i Lillesand

30.11.2022
Aanesland Treindustri er Årets Bedrift 2022 i Lillesand. Beate Holm Töpfer ble kåret til Årets bedriftsleder.
- Tusen takk, jeg ble litt overrasket, men dette var veldig gøy.

Det sa Gunnar A. Aanesland fra scenen da han og daglig leder, Tuva Eieland, mottok prisen. 

Dette er den 20. gangen Årets bedrift og Årets bedriftsleder kåres i Lillesand. Tildelingen fant sted på Næringsforeningens julelunsj på restaurant Horisonten, onsdag denne uken. 

Prisene deles ut i samarbeid med Lillesands Sparebank og Sparebanken Sør. Juryen består av Ordfører Einar Holmer Hoven, Anne Grethe Knutsen fra Lillesands Sparebank, Jon Holter Pedersen fra Sparebanken Sør og Gunnar Kulia fra Næringsforeningen.

Juryen skriver i sin begrunnelse:

"Årets Lillesandsbedrift arbeider med produkter som har lange tradisjoner, og med materialer som ansees avgjørende viktig for at vi skal lykkes med det grønne skiftet. 

Bedriften ble etablert i 1945, og gjennom tre generasjoners eierskap er virksomheten utviklet innenfor sin kjernevirksomhet med produktene flaggstenger, skipsmaster og stiger. Virksomheten startet opp og utviklet seg på Birkeland, men flyttet i 2021 til Gaupemyr i Lillesand. Der har bedriften flyttet inn i lokaler som er nær 100% laget i trematerialer. 

Dagens eier og hans team har kombinert stor arbeidskapasitet, kompetanse og vilje til nytenkning. Virksomheten som er bygd opp som knoppskyting fra Årets Lillesandsbedrift er omfattende og imponerende.  Eierskap i Sør Laminering og deltagelse i store prestisjeprosjekter som Gardermoen Flyplass og Roseslottet til Vebjørn Sand har gitt bedrift og eier stor anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. 

Lokalt er teamet bak Årets Lillesandsbedrift kjent for leveransene til klatretårnet Over, og man har nå snart fått godkjent høye vindturbiner med mast bygget i tre, både til lands og kanskje for turbiner også til havs.
I 2021 fikk bedriften for første gang en daglig leder  som ikke er hovedeier, og sammen leder de nå et team med gode medarbeidere i videre utvikling. 

Sammen med sin nabo Jens Eide har årets Lillesandsbedrift virkelig satt Gaupemyr på det politiske kartet i Norge i 2022, og knapt noe annet sted har hatt slik tetthet i besøk av statsministre, statsråder, partiledere og stortingsrepresentanter.  Dere blir lyttet til, og dere setter dagsorden."Årets bedriftsleder i Lillesand

- Tusen takk. Det er helt vilt at jeg står her nå 16 år etter at jeg forrige gang var med på å vinne årets bedrift. Dette har vært en reise på en hotelkarusell som har vart 24/7, men jøss så gøy det har vært! Det har bare vært mulig på grunn av det gode teamet jeg har rundt meg.

Det sa Beate Holm Töpfer, som eier og driver Lillesand hotel Norge. I takketalen la hun vekt på det gode samholdet i Lillesand og i regionen.

- Jeg føler at forutsetningene er bedre enn noensinne.
 
Juryen skriver i sin begrunnelse:


"Årets bedriftsleder er født i Bergen, men oppvokst i Lillesand. 15 år gammel flyttet familien til USA og bodde 3 år i New York. 3 år av videregående skole ble fullført i Lillesand.  En sommerjobb det året vekket interessen for det som senere skulle bli årets bedriftsleders arbeidsplass. Innenfor dette fagområdet ligger en av verdens beste høyskoler i Lausanne i Sveits.  Der studerte hun i 4 år. 

Utdannelse er viktig for den karrierevei årets prisvinner valgte, men de personlige egenskapene er avgjørende viktige for å lykkes. Juryen mener at årets prisvinner er som skapt for rollen og oppgavene hun senere har gått inn i. Kompetent, tillitsskapende, samarbeidende og dyktig som leder.
I 1994 begynte hun på Grand hotell i Oslo der hun raskt fikk stort ansvar.  På Grand traff hun også sin mann, kjøkkensjef og nestsjef på Grand hotel.

Sammen hadde de drømmen om en gang å kunne flytte til Lillesand for å drive hotell her. I 2006 ble drømmen er realitet.  De overtok et hotell etablert i 1873, med lange og ærverdige tradisjoner. Oppgaven deres ble å tilpasse driften til nye tider, med lavere terskel og der nye grupper var velkomne som gjester, også uten festantrekk. 

Årets bedriftsleder har sammen med sin mann og et flott team medarbeidere utviklet hotellet et sted hvor gjester føler seg utrolig velkomne, godt ivaretatt og med mange stamgjester. Dette har medført at bedriften har drevet med overskudd hvert år i de 16 årene Årets bedriftsleder har vært eier. 

For oss i Lillesand er også andre dimensjoner viktige. Hotellet er blitt et kraftsenter for kultur i Lillesand, med konserter, foredrag og forfatterkvelder både inne og i hagen sommerstid. Årets leder har vært drivkraft både i samarbeid innenfor kulturarrangementer, og i den lokale og regionale reiselivsutviklingen. De Historiske hoteller, Handelsstanden, Reiselivsprosjekter, NHO, Næringsforeningen og diverse styrer. Årets vinner er aktiv og raus bidragsyter. 

Lillesand Hotel Norge har vært opptatt av å lære opp kokker og lærlinger innenfor servicefag, og er opptatt av å hjelpe folk tilbake til arbeidslivet. Service kommer innenfra, uttaler året prisvinner."
 
facebook