Medlemsnytt
Fra venstre: Espen Schiefloe Andersen, Bjørn Egerdahl, Gordon Röwer og Even Olaisen.

Arkitektkontoret tar sats: - Klare for å konkurrere med de store

11.06.2024 | Pressemelding
Arkitektkontoret ENO Arkitekter bytter navn til REN arkitektur. Samtidig er de med og starter Vier Arkitekter - et landsdekkende strategisk fagfellesskap som skal øke konkurransekraften mot de store kontorene.

- Vier Arkitekter består av seks frittstående arkitektkontorer som har dannet et nettverk for å styrke hverandre. Hvert kontor bevarer sin selvstendighet, men deler kunnskap, erfaringer og referanser, noe som er særdeles viktig for å nå opp i offentlige anbudsrunder. Nå er vi klare for å konkurrere med de store Oslo-byråene, sier Even Olaisen og Bjørn Egerdahl, to av partnerne i REN arkitektur, i en pressemelding om endringene.


Nå er vi klare for å konkurrere med de store Oslo-byråene.


Hvert kontor har sterk tilhørighet i sitt lokalmiljø, og dekker det meste av landet, fra Kristiansand til Haugesund, Notodden, Fredrikstad/ Halden, Gjøvik og Bodø. Med over 70 ansatte fordelt på ni kontorer, og en samlet omsetning på over 100 millioner, tilbyr Vier tjenester innenfor alle arkitektfaglige områder, og har erfaring med et bredt spekter av prosjekter.

 

Vant rammeavtale


Vier-samarbeidet har fått en god start. Nylig vant de konkurransen om rammeavtale med Kristiansand kommune, hvor de ble innstilt som nr. 1 av i alt 29 tilbydere. Arkitektkontoret tegner alt fra boliger, kontorer og næringsbygg til sykehjem og omsorgsboliger, idrettsbygg, skoler og gjør også områdeutvikling.

Akkurat nå er de travle med Kvartal 7 – «Domus-bygget» – i Vestre Strandgate, og med det store leilighetsprosjektet Amalienborg Brygge på Lumber.
 

- REN arkitektur er med på å forme omgivelsene til mange mennesker i landsdelen. Vår ambisjon er å skape varige bygg som begeistrer, og som vi kan være stolte av i lang tid framover, sier partner Gordon Röwer.

Amalienborg Brygge på Lumber er et av arkitekontorets pågående prosjekter.Fire partnere


Det som begynte med Egerdahl & Nordbø Arkitekter, ble i 2015 til ENO Arkitekter, da Even Olaisen gikk inn som partner. Men etter at først Gordon Röwer og deretter Espen Schiefloe Andersen gikk inn som partnere, samtidig som Siv Nordbø pensjonerte seg i 2022, rommet ikke navnet dem lenger.

Fra juni 2024 heter firmaet REN arkitektur, og har fire partnere; Bjørn Egerdahl, Even Olaisen, Gordon Röwer og Espen Schiefloe Andersen. Kontoret har elleve ansatte med variert bakgrunn og erfaring, hvorav ni er sivilarkitekter eller har master i arkitektur-kompetanse.

 

Miljøambisjoner
 

- Navnet REN arkitektur er også et signal om miljøambisjoner. Som arkitekter får vi tidlig en ledende rolle i prosjekteringen, og har stor påvirkningskraft. Dette tar vi på alvor. Derfor har vi innarbeidet krav til miljøprestasjoner og bærekraft i vår arbeidsmetodikk, og oppfordrer også våre oppdragsgivere til å sette ambisiøse miljømål. REN arkitektur skaper bærekraftige, funksjonelle og estetiske bygg som beriker livene til menneskene som bruker dem, avslutter partner Espen Schiefloe Andersen.

facebook