- Omstilling er en mulighet, ingen trussel

12.03.2015 | May Baagøe Broughton
Det sa administrerende direktør Harald Jacobsen i Fædrelandsvennen under sitt foredrag i forum for unge ledere onsdag kveld.
Det var viktig for Jacobsen å understreke at omstilling ofte er en mulighet for ledelsen, men fort kan føles som en trussel for de ansatte. For at trusselen skal bli dempet så mye som mulig, er det særlig to ting som bør være på plass: God kommunikasjon og tydelig lederskap.

- Man må være direkte, tydelig og konsistent i kommunikasjonen for å kunne utøve tydelig lederskap der det er nødvendig, sa Jacobsen.

I løpet av sin karriere har Jacobsen vært igjennom flere omstillingsprosesser i ulike verv og stillinger. I de prosessene har det vært viktig å gjennomføre radikale, klare endringer. Han har gjort mange tøffe valg, men ifølge Jacobsen er dette viktig for å komme styrket ut av prosessen.

Sammen med organisasjonsdirektør Helene Abusdal fortalte Jacobsen om omstillingsprosessen Fædrelandsvennen har vært igjennom de siste seks årene. Siden 2012 er arbeidsstokken redusert med 50 prosent.

- Det har vært en tøff og vanskelig prosess, men vi har hele tiden gitt de ansatte et valg, sa Abusdal. Hun poengterte at for de ansattes selvfølelse er det viktig å slutte selv fremfor å bli sagt opp.

- Tilbakemeldinger vi har fått fra tidligere ansatte er at de følte de ble hørt og fulgt opp på en god måte. Dette er viktig for at bedriften skal bevareet godt omdømme og være en attraktiv arbeidsplass også i fremtiden, sa Abusdal.

De som hadde møtt opp denne kvelden var godt fornøyd med arrangementet og ønsker at dette skal bli en møteplass for fremtiden.

- For meg er dette en viktig møteplass hvor man møter mennesker jeg har mye til felles med, og hvor vi kan diskutere utfordringer i en hektisk arbeidshverdag. Derfor prioriterer jeg dette, sier Stefan Jensen fra SelectionPartner.

Neste Forum for unge ledere er planlagt tidlig i juni.

Du kan se bilder fra kvelden her

 

 
facebook