SPENN
Styret i Gnist: F.v.: Terje Sannarnes, Heidi Hoff, Ronny Eilertsen, Kine Fredheim. Ikke til stede da bildet ble tatt: Harald
Sannarnes og Herlof Herlofsen.

– Gnist er et lavterskeltilbud for gründere

27.04.2016 | Foto og tekst: Ingrid Michalsen
Å være gründer kan være ensom tilværelse. Derfor trenger man et nettverk hvor man kan møtes til faglig og sosialt påfyll.
– Gnist er et lavterskeltilbud for gründere. Et faglig og sosialt nettverk for de som har vært gründere i mange år, men også for dem som nettopp har startet opp eller som går med en gründerdrøm i magen, sier Heidi Hoff, smykkedesigner og styremedlem i Gnist.

– Selv om vi jobber i ulike bransjer, er vi på en måte kolleger. Og vi kan alle ha noe å lære av hverandre, supplerer Ronny Eilertsen, styremedlem og gründer av appen «Glutenfritt».

Nettverket ble startet i 2012, men tok først form som en forening i 2014. I dag har Facebook-gruppen over 380 medlemmer, og medlemsavgiften er på 500 kroner i året.

– Vi valgte å ta noen formelle grep i 2014, slik at vi kunne søke om pengestøtte. I tillegg ønsker vi å tilby høy faglig kvalitet på foredragene vi kjører på de fire samlingene i året. Her arrangerer vi også speed-dating mellom de ulike gründerne og bedriftene, det er mat og drikke inkludert. Ja, og så kjører vi hot seats, forklarer Terje Sannarnes, daglig leder av søkeoptimaliseringstjenesten
Rank nr 1, og styremedlem og en av initiativtagerne til Gnist.

– Hot seats?

– Du tar plass i en stol foran alle og lufter én eller flere problemstillinger du strever med. Så kan alle komme med innspill og kritikk, forteller Kine Fredheim, gründer og leder av Læringshjelpen.

Da gründernettverket møttes til en samling i februar, satte hun seg i stolen foran de 60 som hadde møtt opp til arrangementet. Hun fikk minst tre gode innspill hun har tatt med seg videre.

– Det er skikkelig skummelt, men utrolig lærerikt, forteller hun. Neste samling er i mai. Da blir det kanskje både hot seats og speeddating?
facebook

Relaterte saker