Medlemsnytt
Forfatter Annie Tønnesen fra Reduser Stress AS

Viktig å nyte livet fra A til Å

09.12.2015 | May Baagøe Broughton
Annie Tønnesen i firmaet Reduser Stress AS har skrevet en bok om hvordan man kan nyte livet. Den ble lansert i hjembyen Mandal og heter «Hvordan nye livet fra A til Å».
Annie Tønnessen mistet sin beste venninne gjennom kreft, men før hun gikk bort gav hun Annie oppfordringen om å nyte livet.

Etter venninnens død var det en tøff periode og det var vanskelig å følge oppfordringen. Og hun var usikker på hvordan hun skulle takle sorgen.

- Jeg bestemte meg for å starte en Facebookside kalt «Hvordan du nyter livet», hvor jeg ba venner og bekjente om å l egge ut innlegg om hvordan de nyter livet, forteller Annie.

For snart tre år siden valgte hun selv å poste ukentlige innlegg fra det som til slutt skulle vise seg å bli en bok om hvordan man kan nyte livet.

Forfatteren har selv møtt veggen og på mirakuløst vis overlevd et anafylaktisk sjokk av nøtter som kunne tatt livet hennes. Likevel var det ikke før hun havnet på hjerteovervåkningen at hun tok valget om å sertifsere seg som ICC International Coach og Stress Coach fra Danmark.

- Jeg har lært mye om stress, tanketyver, stressteknikker, prioriteringer, struktur, søvn, pust, selvfølelse, hvordan si nei med mer. Jeg vil gjerne dele denne kunnskapen samt egenerfaringen med andre gjennom boka mi.

Boklanseringen åpnet med at Tønnessen stemte i med sangen Optimist av Jan Teigen. Bakgrunnen for valget av sang var at med en positivt vinkling av livet er alt mulig.

- Jeg fortalte om skriveprosessen og om mitt vennskap til Kristine, og hadde i tillegg hjelp av en mengde herlige mennesker som gjorde lanseringen både humoristisk og rørende. Tor Helge Løseth spilte håndplukkede trompetsanger, og blinde Cathrine Røksland spilte gitar og fikk publikum i god stemning. Åse Gulbrandsen leste dikt, Roald Kragh hadde humorinnslag, og Gunnar Førsund og Apollo Papp bidro med flygel og sang. Tusen takk for all hjelp og gode tilbakemeldinger, avslutter Tønnessen
facebook

Relaterte saker