Medlemsnytt
Daglig leder Bjørn Halvorsen ved KPMG i Kristiansand og Arendal

Videre vekst i usikre tider

22.03.2016 | May Baagøe Broughton
– Landet vårt står helt klart foran utfordringer, men vi ser at både næringslivet og offentlig sektor behøver flinke folk uansett hvordan tidene utvikler seg.
Det sier Bjørn Halvorsen. Han er partner og leder KPMGs kontorer i Kristiansand og Arendal.

- Én ting bør norsk næringsliv ha lært den seneste tiden: Ingen organisasjon er perfekt. Det som virket i går gir ofte ikke samme resultater i dag, langt mindre i morgen. Hos KPMG Sørlandet har man i hvert fall lært det, og nå utvider vi staben for å møte pågangen fra kunder som søker vår hjelp til å ruste seg for fremtiden, forteller Halvorsen.

Det har ikke manglet på dystre nyheter de seneste månedene. Aktiviteten i oljesektoren har avtatt i takt med oljeprisen, og mange bedrifter har kuttet i sine organisasjoner. Noen mener at den norske gullalderen er over, og at Norge står foran en nedtur som vil vare lenge.

– Det som er spesielt med vår virksomhet, er at vi har et bredt spekter av ekspertise som går inn og jobber side om side med kundene. Mange forbinder oss med revisjon, men vi har også rådgivere, advokater og regnskapsmedarbeidere samlet i ett fagmiljø, sier Halvorsen videre.

Ifølge Halvorsen ser KPMG at kundene i økende grad etterspør denne typen bred kompetanse, blant annet gjennom at de har vunnet flere store kontrakter nylig. Nå er de derfor på utkikk etter nye medarbeidere.

– Vi leter etter utadvendte folk som har en interessant og forretningsrelevant erfaring, er flinke til å omgås kunder og kolleger, og som har et ønske om å utvikle seg videre. Selv om vi ønsker folk som behersker økonomi eller juss, ønsker vi oss også kandidater med erfaring fra det offentlige, enten de har jobbet med økonomistyring eller kanskje til og med har jobbet som rådmann, sier Halvorsen.

– Det er naturlig at økonomier opplever nedturer fra tid til annen, det kommer av seg selv. Oppturene må derimot skapes, og det er det vår hverdag handler om, slår Halvorsen fast.
facebook

Relaterte saker