Innovasjonsdirektør Trey Mebane i National Oilwell Varco er imponert av Universitetet i Agder, her representert ved Morten Kollerup Bak (t.v.) og Søren Kragholm.

UiA fikk skryt på oljemessen i Houston

06.05.2016 | Arne Roger Janse
Innovasjonsdirektør Trey Mebane i National Oilwell Varco var raus med superlativene da han omtalte Universitetet i Agder i på oljemessen i Houston denne uken.
- Universitetet i Agder er i verdensklasse innen mekatronikk. Gjennom en fantastisk utvikling de siste årene har universitetet inntatt den globale scenen. Jeg er veldig stolt over det Frank Reichert og hans team har oppnådd, sa Mebane.

Også Cameron-direktør Jay Hack, som i flere år arbeidet i Kristiansand, bød på skryt.

- Spesielt sett i forhold til byens størrelse, er det fantastisk å se hva slags støtte olje- og gassindustrien har i og rundt Kristiansand. Industrien er backet opp av et førsteklasses universitet og NODE-klyngen. Jeg har veldig tro på denne regionen, sa Hack.

Seniorrådgiver Søren Kragholm ved Universitet i Agder, og prosjektleder for Mechatronics Innovation Lab, Morten Kollerup Bak, fikk med seg amerikanernes beskrivelse av universitetet.

- UiA har siden 2010 har et sterkt fokus på et tett samarbeid med regionens næringsliv, med NODE og leverandørindustrien som det sterkeste partnerskapet. Vi synes selv at samarbeidet har gitt gode resultater, og er glad for å høre at industrien, også her i Houston, deler denne oppfatningen. Miljøet rundt mekatronikk i Grimstad er enestående og får mye fortjent skryt, sier Kragholm.

- Vi skal være verdensledende på mekatronikk – både universitetet og industrien er enige om det. De siste årene har vi tatt noen store steg fremover. SFI Offshore Mechatronics, Mechatronics Innovation Lab, og det faktum at NODE-klyngen er blitt Global Center of Expertise, er viktige både for industriens og universitetets videre utvikling på dette området, sier Bak.

Samarbeidet mellom det offentlige, akademia og næringslivet på Sørlandet er tidligere fremhevet som et forbilde av administrerende direktør Arvid Hallen i Norges forskningsråd i en kronikk med tittelen ”Look to Agder”.

UiA går blant annet i spissen for prosjekter som NorTex og Offshore Data Community, som involverer både akademiske og industrielle partnere i Norge og USA.
facebook