Medlemsnytt
Kjøkkensjef på Boen Gaard Nicolai Ellitsgaard Pedersen med hovedrolleinnehaveren - aspargesen.

Startskuddet for aspargessesongen

20.05.2016 | May Baagøe Broughton
Aspargessesongen er i gang og Boen gård markerer dette med to kvelder hvor aspargesen spiller hovedrollen.
artikkelen fortsetter under annonsen
Nordic Arena
- Vi ønsker fokus på norske kvalitetsråvarer og asparges er startskuddet for hva som spretter opp av jorden.  Sesongen starter i mai og varer i 6-7 uker. Aspargesen er rett og slett starten på hva som kommer av deilige norske råvarer, forteller hovmester på Boen Gård, Dagfinn Galdal, entusiastisk.

- Arrangementet er en videreføring av konseptet Restaurant Måltid hadde i Kristiansand Sentrum. Det er nytt for Boen Gård, men vi ønsker å tilby denne type bespisning og cuisine, her i Boen Gårds fasiliteter, sier Galdal.

Denne type arrangementer arrangeres 7-8 ganger i året, men med forskjellige tema.To kvelder spiller altså aspargesen hovedrollen på Boen Gård. I menyen som serveres er aspargesen med i alle rettene, utenom desserten. Det serveres både hvite og grønne asparges.

Ifølge apertif.no er asparges er en av de eldste, dyrkede kjøkkenurter. Den har vært dyrket i Egypt og Romerriket helt siden oldtiden og har alltid blitt sett på som en delikatesse.

- Fra man planter sin første asparges til man kan høste den første gang så går det 3 - 4 år – i tillegg så er det den første råvaren som spretter ut av jorden. Norsk asparges er også ekstremt næringsrikt. Den grønne aspargesen vi serverer kommer fra en produsent i Holum som heter Ulf Arne Meistad. Denne aspargesen regnes som en av landets beste asparges, forteller Galdal.

Fakta:

Datoer for arrangement: 21.05 og 04.06
Påmelding
facebook