Medlemsnytt
Vinkelner Henrik Dahl Jansen på Bølgen & Moi i Ny-Hellesund vant prisen som årets vinkelner i Norge 2016.

Sørlending ble Norges beste vinkelner 2016

08.02.2016 | Ingrid Michalsen
Henrik Dahl Jansen, daglig leder på Bølgen og Moi i Ny-Hellesund, stakk av med tittelen Norges beste vinkelner 2016. Nå venter VM i Argentina i april.
Årets kamp var lang og tøff for deltagerne. Merete Bø, kjent for mange som DNs vinjournalist, var konkurranseansvarlig og har lang erfaring fra konkurranser som NM, Nordisk, EM og VM.  I år var det ni sommelierer som stilte til dyst.

Konkurransen startet med en teoriprøve med 60 spørsmål som skulle besvares i løpet av en time, nivået var høyt med vanskelige spørsmål om blant annet kinesiske viner. Etter teoridelen ventet en skriftlig blindsmaking av to viner på 12 minutter, vinene viste seg å være en Sancerre og en vin fra Jura. Deltagerne skulle foreta en såkalt sensorisk analyse av hver vin som deretter resulterte i en skriftlig konklusjon om hvor vinen kommer fra, hvilken druesort den er laget på, årgang, kvalitetsnivå og priskategori.

De med høyeste poengscore gikk videre til semifinale, hvor de praktiske evnene ble testet. Semifinalen bestod av servering av musserende (prosecco) der skulle anbefale en matrett til, samt at den skulle presenteres på rett sett. I tillegg skulle et vinkart korrigeres for feil.

Fra semifinalen var det tre stykker som gikk videre til finalen: Francesco Marsola fra Colonialen Restaurant i Bergen, Henrik Dahl Jahnsen fra Bølgen & Moi Ny Hellesund,  og tredjemann var Simon Zimmermann fra Tekehtopa.

Etter en tøff finalerunde, var det til slutt Dahl Jansen som trakk det lengste strået og vant hele konkurransen. Nå skal han representere Norge i VM i Argentina i April.
facebook

Relaterte saker