Sommerpraten med Trond Madsen

28.07.2016 | May Baagøe Broughton
Gjennom sommeren skal vi bli litt bedre kjent med flere av våre medlemmer i spalten "Sommerpraten". Trond Madsen er rådgiver hos NHO Agder og han tok et modig valg for 20 år siden.
Hva skal du gjøre i sommerferien?
Sørlandssommeren  er slik bare sørlandssommeren kan være, så finnes det ikke noe bedre sted å være enn på Sørlandet. Så mye av ferien blir tilbragt her, men vi har de senere år også brukt å reise en uke til Danmark – bare for å gjøre ingenting sammen med nær familie. I tillegg blir det naturligvis noen  familiebesøk, samtidig som det alltid kommer noen innom også hos oss. Sånn er det jo å bo på Sørlandet.

Hva er ditt beste sommerminne?
Ettersom jeg giftet meg i juni for 23 år siden, så er det vel nærliggende å nevne det som et sommerminne som skiller seg ut blant mange andre. Men mange av de beste sommerminnene er jo disse hverdagsglimtene av pur lykke, og det første jeg husker tror jeg må være på båttur i en grønn pram med min bestefar da jeg vel bare var 3-4 år. De siste årene er kanskje det aller fineste med sommeren å sitte på vår egen veranda med god mat, god drikke og bare la kvelden komme mens vi følger sola som går ned først i 2230-tiden midtsommers. Det er de øyeblikkene man lengter mest til når vinteren virker uendelig lang og mørk.

Hva er den perfekte sommermaten med drikke til?
Det er ingenting som smaker bedre enn stekt makrell, nypoteter og agurksalat. Det er den aller beste sommermaten, og det er fantastisk mat også med bare vann som følge. Alternativet er naturligvis øl, og da smaker det aller best med en grønn 1839 fra Arendals Bryggeri.

Hva er det modigste du har gjort?
Hvis mot handler om å hoppe i fallskjerm, klatre høyt eller sette utfor stup – ja, da har jeg ennå til gode å være modig, og det lever jeg godt med. Men hvis mot også handler om å ta valg i livet, så tror jeg det må være da jeg i 2007 valgte å slutte etter 20 år i mediebransjen og gjøre noe helt annet. Det var ikke spesielt dristig, men i ettertid kan jeg konstatere at det var et veldig godt og riktig valg. Det har vært et privilegium å få jobbe med nye utfordringer og flinke kolleger i helt andre fagmiljøer enn det som preger journalistikken. Det har bidratt til å utvide perspektiver, samtidig som jeg hver eneste dag lærer noe nytt. Jeg tror de aller fleste av oss har godt av å gjøre et nytt yrkesvalg i løpet av livet, spesielt om man er så heldig at man kan bruke tidligere erfaring på nye arenaer samtidig som man også kan lære og utvikle ny kunnskap i en helt annen yrkeshverdag.

Hva er du avhengig av å ha om sommeren?
Det mest åpenbare svaret er vel ferie? For sommer skal bety god tid, samvær med familie og venner, muligheter til å gjøre det man får lyst til, gjerne på sparket og i godt selskap. En perfekt sommer er sammensatt av late dager, kombinert med å få gjort noe nyttig og nødvendig som man ellers ikke har tid til – som for eksempel å male huset, tilsatt noen minneverdige fellesskapsopplevelser som for eksempel konserter, fotballkamper og hyggelige sammenkomster sammen med mennesker man ikke får vært nok sammen med resten av året!
facebook

Relaterte saker