Sommerpraten med Kim Skarning Andersen

04.07.2016 | May Baagøe Broughton
Kim Skarning Andersen, kinosjef på Kristiansand Kino, mimrer om barndommens sommer i Søgne.
Hva skal du gjøre i sommerferien?
I år blir det først festivalsommer på Sørlandet, med en svipptur innom både Palmesus, Måkeskrik, Skral og konserter i Ravnedalen. Deretter blir det familieidyll i herlige Skåne, hvor kjæresten min kommer fra, før vi avslutter med noen dager i København. Det blir også en uke på filmfestivalen i Haugesund i august.

Hva er ditt beste sommerminne?
Uten tvil barndommens sommer i Søgne. Hive på seg badebuksa, sykle ned til Høllen, kjøpe tolvøres hos Bageren og vasse over til Åros for å smugtitte på jentene fra Rogaland. På vei hjem kjøpte vi ofte en bit middagspølse på Diftlefsens’ kolonial, før vi avsluttet dagen med en dukkert i Bersvannet. Små gleder og ekte idyll, som har satt varige spor.

Der den perfekte sommermaten med drikke til?
Et dusin østers med en skvett sitron og nykvernet pepper, eller en god blåskjellsuppe. Helst med en flaske god champagne eller Sancerre til.

Hva er det modigste du har gjort?
Jeg tror ikke jeg er spesielt modig av meg, men for meg handler mot om å stå for det jeg tror på – både privat og i jobb. Tilbake til barndommens sommer, følte jeg meg ekstremt modig første gang jeg stupte fra den høyeste fjellknausen i Bersvannet, mens alle de eldre guttene stod å så på.

Hva er du avhengig av å ha om sommeren?
Ferske aviser på papir, en god bok og selvfølgelig en tur på kino.

Les også sommerpraten med Agnes Berntsen
facebook

Relaterte saker