Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Satser på havvind

26.03.2021 | Margrethe Saga
I omstillingen av næringslivet vil flytende havvind kunne spille en viktig rolle, og et nytt prosjekt tar sikte på å samle bedrifter med felles interesser innenfor feltet.
Sammen med GCE NODE, NCE EYDE, Green Energy Network, HNO Agder, Universitetet i Agder og Agder Fylkeskommune er Næringsalliansen i Agder med på det regionale samarbeidsprosjektet "Flytende havvind".

- Vårt overordnede mål er å bygge grønne konkurransedyktige arbeidsplasser og bedrifter på Agder, og i Norge, i det globale markedet for flytende havvind. På Sørlandet har vi lange tradisjoner med å jobbe globalt, både innenfor prosessindustrien og olje- og gassbransjen. Nå håper vi å bidra til at mange bedrifter på Agder skal kunne utvikle tjenester, kompetanse eller produkter i det megastore globale markedet innen flytende havvind, sier prosjektleder Kjell O. Johannessen.

Han oppfordrer bedrifter som er interessert i områder knyttet til flytende havvind til å ta kontakt.

- Vi håper at bedrifter vil se mulighetene som ligger her, og ønsker å bygge et nettverk mellom de bedriftene som har interesser innenfor feltet. Videre vil vi koble disse sammen med andre bedrifter vi tenker at de vil ha fordel av å bli kjent med.

Både store og små bedrifter inviteres til å delta i prosjektet.

- Det er ikke nødvendig at du representerer en stor bedrift. Vi skal bidra til å utvikle en komplett næringskjede, og da trenger vi bedrifter i alle størrelser. Vi håper et slikt nettverk vil bidra til at bedriftene raskere kan oppnå resultater.

Dersom du er interessert i å høre mer om prosjektet, og hvordan din bedrift kan ta en plass innenfor det globale flytende havvind-markedet, ta kontakt med Kjell O. Johannessen på mail: kjello@greenenergynetwork.no.
facebook

Relaterte saker