SPENN
Agder tak har levert over 150 tak på to år, og ble Gaselle-bedrift i 2014.
Nå ser daglig leder Jim Roger Pettersen mot det grønne skiftet.

Rigger seg for det grønne takskiftet

02.05.2016 | Ingrid Michalsen
Agder tak har levert over 150 tak på to år, og ble Gaselle-bedrift i 2014. Nå ser daglig leder Jim Roger Pettersen mot det grønne skiftet.
- Et tak er husets femte fasade, og den som er aller viktigst å vedlikeholde. Det er det mange som glemmer, sier Jim Roger Pettersen, daglig leder i Agder Tak.

Han er på vei opp i et stillas utenfor en rad med rekkehus på Kartheia i Kristiansand. Pipebeslaget er på vei opp, idet Pettersen skritter ut på den blanke, nye, røde taksteinen.

– Mange tror at takstein bare er takstein. Men det er masse valgmuligheter, og ulike farger. Du kan få betong, enten ubehandlet, med belegg eller ru. Eller tegl, klassikeren i brent leire, som bare blir finere og finere med årene. Og så er det glassert takstein, stålplater, skifertak, forteller Pettersen entusiastisk.

– Et tak kan forandre utseendet på hele huset.

«Holder tett»

Med mottoet «Du vet vi holder tett» har Pettersen og firmaet hans levert tak til over 150 husstander i Kristiansandsregionen
de siste to årene. Firmaet har vokst jevnt og trutt siden han startet det i 2010, og teller i dag sju årsverk. Fra å ha en omsetning på rundt 3,8 millioner kroner for seks år siden, omsatte firmaet for 13,4 millioner kroner i 2014. Det sikret dem utmerkelsen
«Gaselle-bedrift».

– Jeg tror mye handler om god service. Kunden skal sitte igjen med en god opplevelse, og vi skal levere på tiden. Vi er verken billigst eller dyrest i klassen, men som håndverkerfirma lever du ofte av ryktet ditt. Det tar vi på alvor, understreker Pettersen.

Mange av oppdragene kommer via jungeltelegrafen: Man ser at naboen får skiftet tak, og finner ut at man kanskje skulle gjort det selv også.

– Det overrasker meg faktisk hvor lite folk forventer av håndverkere, det skal lite til for å glede. Vi er nok en bransje som har mye å gå på når det gjelder kundeservice.

Takstein med solceller

Firmaet har allerede begynt å rigge seg for framtiden. Det innebærer blant annet «grønne» takstein.

– Vi tilbyr takstein med integrerte solceller fra SUN-Net i dag, og ser en stigende interesse. Flere vil ha prisoverslag. Men dette har ikke kommet så langt i Norge, det er kun tre tak i landet som har det. Prisene er for stive ennå, det er for dyrt for folk flest. Vi snakker fort 100 000 kroner ekstra, sier Pettersen.

– Men vi har energitankegangen i ryggraden hele veien når vi utarbeider løsninger. Vi har et prosjekt som går på energioptimalisering når vi skifter tak. Det går blant annet ut på å finne best type kledning, utforing for ekstra isolasjon og valg av undertak. Vi tilbyr også solfanger fra ASV SOLAR og solcellepanel fra Elkem Solar, sier Pettersen, som tror på et godt 2016.

– Vi landet på en omsetning på 11, 2 millioner i fjor. Og selv om jeg ble nødt til å permittere noen av de ansatte en periode i vinter, har vi en bedre ordrereserve enn noen gang. Det er først nå i vår at høysesongen begynner.
facebook