Toffen Gunnufsen beretter om neste års Quartfestival.

Quart – 25 år siden starten

04.12.2015 | Runar Brøvig
- Quart er far til alle festivaler i Norge, sa Toffen under denne ukens fredagslunsj da neste års Quartfestival og skishowet "Fullt hus ble presentert.
- Vi hadde et meget progressivt program. Når Marilyn Manson skulle komme til Quart så engasjerte bedehusmiljøet seg og ba for regn under konsertdagen. Dette gav mye PR, med blant annet to helsider i aftenposten, sa Toffen Gunnufsen, festivalsjef for neste års Quartfestival.

I 1990 så var det 350-årsjubileum for Kristiansand. Toffen jobbet da for kulturkomiteen i kommunen og ble forespurt om å lage noe moro for ungdommen.

Dette var starten på Quart som ble arrangert for første gang i 1991 på torvet i Kristiansand, da under navnet Quadradurmusivalen.

1994 ble festivalen flyttet til Tresse og arrangert i et stort festivaltelt. Festivalen var meget upopulær blant naboene til Tresse og ble derfor flyttet til Odderøya i 1998.

Nå skal det feires at det er 25 år siden starten. Det skal være en retrofestival med noen av artistene fra Quart-tiden.

Det skal være en todagers festival med en stor, og en liten scene og 4 band på hver. 3-4 band er allerede bekreftet. Det blir rundt 10.000 plasser på arrangementet.

I 2009 stoppet Quart på en feil måte. Nå vil vi gi festivalen en verdig avslutning, og en god opplevelse for deltakerne.

- Vi skal leve ut fordums minner, sier Toffen. Kanskje kommer Kronprinsen igjen?

Fullt Hus – Ski festivalen, 23-25 juni

Navnet «Fullt Hus» kommer fra skiskyting, der fullt hus er treff på alle blinkene.

- Vi satser selvsagt også på «Fullt Hus» under festivalen, sier Tor Mjaaland Oddersjaa .

Det skal arrangeres bakkeløp opp Odderøya, langløp fra Kristiansand til Lillesand og skiskyting i Lillesand sentrum! Alt på rulleski.

Vi jobber for at idrettsstjernene fra både langrenn og skiskyting kommer. TV2 er med på laget og skal dekke hele arrangementet. Det blir også mulighet for barn og familier å delta på festivalen.

- Arrangementet ble startet av Birkenes, Torridal og Froland idrettslag, da med et budsjett på 4-500.000kr. Nå er vi oppe i 2 millioner, sier Tor Mjaaland.
facebook