Pilotprosjektet sparket i gang!

07.10.2015 | Anne Marit Thomassen
Åtte av Næringsforeningens medlemsnytt,aktueltsbedrifter møtte i dag til kick-off for Miljøfyrtårnsertifisering .
Bedriftene som fikk plass i pilotprosjektet for å bli miljøfyrtårnsertifisert er Aptum Kommunikasjon, Netped, Kreditorforeningen, Røinås Bilforretning, Klubben Selskapslokaler, Studentsamskipnaden i Agder, Bjorvand & Co og Mediepartner. I utgangspunktet hadde vi 3-5 plasser i prosjektet med på grunn av stor interesse ble prosjektet utvidet for å få plass til alle som hadde meldt sin interesse.

Alle bedriftene var representert på kick-off lunsjen som Næringsforeningen inviterte til i dag. Pilotprosjektet som er et samarbeid mellom Kristiansand Kommune, Stiftelsen Miljøfyrtårn og Næringsforeningen i Kristiansandsregionen har som formål å øke bevisstheten rundt miljøledelse i regionens bedrifter.

Næringsforeningens engasjement i dette prosjektet er forankret i vår langsiktige strategi som blant annet sier at Næringsforeningen skal arbeide for at regionens bedrifter styrker sitt samfunnsansvar, sier Anne Marit Thomassen, som innledet og ønsket velkommen på lunsjmøte. Hun påpekte også viktigheten av å kommunisere dette i foreningens kommunikasjonskanaler og nevnte at neste utgave av SPENN har miljøledelse og det grønne skifte som hovedtema.

Kim Øvland fra Kristiansand Kommune og Linn Grøtberg fra Stiftelsen Miljøfyrtårn holdt også et innlegg om hvorfor dette samarbeidet med næringslivet er kommet i gang, og hvor viktig det er at lokale bedrifter tar sitt ansvar for å sikre miljøet vårt. Til slutt kom dagens gave fra Kristiansand Kommune da Raimond Oseland kunne tilby alle de 8 bedriftene hver sin El-sykkel på lån i perioden sertifiseringen pågår. Syklene stilles til fri disposisjon til bedriftens ansatte, og kan brukes til transport til og fra jobb eller i møter i arbeidstida.
facebook