Over 60 deltakere på industrieventyr i Lillesand

28.02.2020 | Lotte Blom van der Male
En frostklar morgen med vårsol inn vinduene hos SG Armaturen var rammen for frokostmøtet i Lillesand 26. februar.
artikkelen fortsetter under annonsen
Brokke
Programmet lå klart for de påmeldte: Lær mer om SG Armaturen og bedriftens utfordringer i et lokalt, nasjonalt, skandinavisk og globalt marked.

Geir Tønnesland, konserndirektør i SG Armaturen, tok deltakerne gjennom morgenens samling, som ble innledet av henholdsvis Trond Backer og Gunnar Kulia fra Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

Tønnesland sparte ikke på detaljene og ga et godt innblikk i hvilke utfordringer som kobler seg til det å være en bedrift i den skala som SG Armaturen er. Blant annet kunne han fortelle at både SARS- og Coronaviruset, finanskrisen og Brexit, naturlig nok, har hatt veldig stor påvirkning på bedriften og dens ansatte på ulike måter.

Deltakerne er imponerte over SG Armaturen

Thor Bylund fra Verktøymakeren, som var til stede på frokostmøtet, fremhever at:

- Det mest interessante var utvilsomt Geirs engasjerte presentasjon av SGs "industrieventyr". Hovedgrunnen til at jeg valgte å delta var egentlig å få et innblikk i SG, som var vår nabobedrift før de flyttet, samt som nytt medlem å få hilse på kjente og ukjente.

Thor Aage Gitmark fra Magne Gitmark AS deltok også på frokostmøtet. Han er også imponert over SG Armaturen og særlig deres tilgang til markedet:

– Det er et godt fokus på mulighetene, og de ser ikke begrensninger. De har valgt å holde seg til kjerneområdet, det å selge til grossister, og de holder seg der. Dessuten representerer de Sørlandet. De er stolte over å være sørlendinger, og de er bevisste om opphavet.Kjerlingland er et attraktivt næringsområde

Det var ikke bare Geir Tønnesland som fikk taletid på møtet, også Jan Omli Larsen fra KNAS (Kristiansands Næringsselskap) kunne fortelle litt om den måten næringsarealene i Lillesand kommer til å se ut fremover. Dessuten ga Omli Larsen også innblikk i det at det generelt krever god tilretteleggelse i form av store strøm- og vannleveranser for å tilrettelegge for bedrifter. Han fortalte at det i gjennomsnitt etableres rundt 70.000-100.000 kv2 i året.
facebook

Relaterte saker