Medlemsnytt
Til venstre varaordfører Jørgen Kristiansen, adm.dir i Næringsforeningen Anita S. Dietrichson og Mr Razvan Rebedea fra Romania.

Ønsker mer handel med Romania

07.04.2017 | Anita S. Dietrichson
Næringsforeningen møtte nylig rumenske Mr. Razvan Rebedea og varaordfører Jørgen Kristiansen i Kristiansand kommune. Rebedea eier selskapet FIVEX i Carbunesti, og ønsker mer handel med norske og sørlandske bedrifter.
 

- Vi har erfaring fra det norske markedet, og har blant annet levert stålkonstruksjoner til Follobanen tunnel, hvor vi samarbeidet med tre andre aktører. Jeg håper vi kan få til mer samarbeid i Norge og med norske selskaper, og vi vil gjerne møte med bedrifter i Kristiansandsregionen for å se på muligheter for leveranser og samarbeid, sier Razvan Rebedea, eier av selskapet FIVEX i Carbunesti, Romania.

Selskapet har mer enn 50 års erfaring innen produksjon av metall, og leverer produkter til flere ulike bransjer.

- Vi kan levere til oljebransjen, kranindustri, skipsproduksjon, og mye mer, forteller Rebedea, som planlegger et nytt besøk til Kristiansand i sommer. Under dette besøket, var det varaordfører Jørgen Kristiansen som viste ham rundt.

- Jeg tenker det kan være flere muligheter her for selskaper fra Kristiansand, eksempelvis innen oljeserviceindustrien. I dag hentes en god del stålarbeid fra Tyskland, mens det i realiteten produseres i Romania. Direktehandel med Romania bør kunne gi en viss gevinst, mener Kristiansen.

Anita S. Ditrichson, administrerende direktør i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, legger gjerne til rette for et møte mellom næringslivet og FIVEX.

-  Når Rebedea kommer tilbake til sommeren er vi åpne for å sette opp et møte mellom ham og relevante bedrifter , sier Ditrichson.

Fakta:

  • FIVEX har 50 års erfaring i metallbearbeiding

  • Maskinbygging, metallurgi, strukturer og deler til bygninger er deres spesialitet

  • Har bl.a. levert deler til Follobanen Tunnel

facebook