Medlemsnytt
Ordfører i Kristiansand, Harald Furre, klipper snoren idet godkjenningen er et faktum. Fv.: Styreleder Morten Gyllensteen i Hydraulikk & Pneumatikk-foreningen, Jarl Erik Hageland, rektor ved Sørlandets Maritime Videregående skole, og Anne-Grete Ellingsen, leder i GCE Node. FOTO: Arne Roger Janse

Ny sertifisering i hydraulikk til Sørlandet

27.05.2016 | Ingrid Michalsen
Et nytt senter for CETOP 2 sertifisering i hydraulikk åpnet på Sørlandet onsdag.
Ordfører Harald Furre var invitert til Sørlandets Maritime Videregående skole for å stå for snorklippingen og den offisielle åpningen.

- Endelig kan vi tilby dette i vår region. Vi ser frem til å ønske velkommen til de aller første deltagerne på kurset i juni, sier Jarl Erik Hageland, rektor ved Sørlandet Maritime Videregående skole, i en sak på GCE Nodes hjemmeside.

Før har ansatte i NODE-bedriftene måtte reise til Geilo, eller andre steder, for å tilegne seg denne kompetansen, som omfatter 4-6 ukers lange kurs fordelt over en 12 måneders periode. Sørlandets Maritime Videregående skole blir nå en av fem skoler i Norges som tilbyr faget Cetop 2 sertifisering i hydraulikk.

- Dette handler om viktig kompetansebygging i regionen vår. Vi gratulerer Sørlandets Maritime Kurssenter med denne godkjenningen og ser fram til å se mange Node-ansatte tilbake på skolebenken, uttaler Anne-GreteEllingsen,  leder i GCE NODE, på klyngens hjemmeside.

Det er Hydraulikk & Pneumatikk-foreningen som står for godkjenningen, og som overrakte godkjenningen til rektor Hageland onsdag denne uken.

 
facebook