Medlemsnytt
Rektor ved Noroff Høyskole og fagskole i Kristiansand.

Noroff Kristiansand med nye IT og 3D-studier

05.04.2016 | May Baagøe Broughton
Noroff Kristiansand har i dag høyskolestudier, fagskolestudier og aktivt forskningsmiljø. Fra høsten 2016 utvides tilbudet.
- IT-studiene utvides til å inkludere nettverks- og systemadministrasjon og nettverk og IT-sikkerhet, for dem som ønsker en solid utdanning innen IKT. Studiene fokuserer på systemadministrasjon, programmering og sikkerhet, forteller Ernst Sundt, rektor ved Noroff Høyskole og fagskole Kristiansand

- Det blir også ny oppstart av 3D-design og animasjon og 3D-spilldesign. Disse kreative, tekniske og fremtidsrettede studiene gir blant annet kompetanse innen visualisering. Med spilldesignkompetanse kan man legge til en interaktiv dimensjon, og lage simulatorer eller visualisere med 3D prototyping. Teknisk design med DAK 2D/3D gir kompetanse til å konstruere byggetegninger komplette med planløsninger, samt design av produkter enten for prototyping eller optimalisering. fortsetter Sundt.

Muligheter for studentene

En av årsakene til disse nye tilbudene i Kristiansand er, ifølge Sundt, at behovene i arbeidslivet har endret seg her i regionen og skolen ønsker å legge tilrette for studentene slik at det er enda større muligheter for jobb etter endte studier.

- Teknisk Design er for eksempel en bra påbygning for en person som har erfaring fra bygningsbransjen eller olje og gass, eller for kandidater som kommer rett fra videregående utdanning. IT-sikkerhet er et område som det er for lite arbeidskraft tilgjengelig i Norge i dag. Utdanningen (1 eller 2 år) gir derfor veldig gode muligheter for jobb, hevder Sundt.

Holder til i Elvegata

Noroff Kristiansand holder til i Elvegata, med auditorier, lydstudioer, TV-studio, foto-studio og motion capture-studio. Skolen har for øyeblikket ni aktive forskere innen medier og digital sikkerhet.

For å holde et internasjonalt nivå gir internasjonale partnere  et globalt perspektiv på høyskoleprogrammene.  I tillegg til intern kompetanse, inviteres ofte høyt kvalifiserte læringskrefter fra partnerinstitusjoner over fire kontinenter til å holde gjesteforelesninger.

 

 
facebook