Disse utgjør Women in Business mentorordning 2019: fra venstre Janne Storm Pettersen, Hege Beate Simonstad, Randi Granvold, Elisabeth Slettedal, Anne Bjørkenes Christiansen, Linda Larsen, Nina Johansen, Tori Berge, Kari Pettersen, Heidi Engestøl, Maiken Græsli, Karen Abildsnes, Monica Hattrem-Berge, Solveig Løhaugen og Annette Øgaard.
Silje Merethe Fossnes, Kamilla Sharma, Anna Gunningberg og Siv Kristiansen var ikke til stede da bildet ble tatt.

Mentorprogrammet er i gang

26.04.2019 | Margrethe Saga
Fredag morgen var nærmere 20 kvinner samlet for oppstart av Women in Business mentorprogram.
- Dette er kjempespennende. Det er berikende å få være med å veilede noen, sier Randi Granvold i 07 Media.

Hun er en av ti mentorer i årets mentorprogram.

- Jeg har aldri vært mentor før, og dette er en utfordring for meg også. Veldig gøy og spennende!

Sparringspartner

Gjennom en søknadsprosess har ti medlemmer av Næringsforeningens nettverk Women in Business blitt valgt ut til å delta i mentorordningen, som nå arrangeres for andre gang. Disse er paret opp med ti erfarne kvinner fra landsdelens næringsliv, og tanken er at parene skal inspirere hverandre samt at protesjeene får en sparringspartner som har lengre erfaring fra næringslivet enn dem selv. Satsingen på mentorordningen henger sammen med et ønske Næringsforeningen og Women in Business har, om å øke andelen kvinnelige ledere i regionen, og styrke deres kompetanse.

- Det blir fint å lære av noen som har vært der før, sier Linda Larsen, HR-sjef i Hennig-Olsen Is, og en av protesjeene.

Hun får støtte av de andre.

- Jeg forventer masse utfordringer, og å bli pusha, sier Hege Beate Simonstad i Toolsinvent.

Tillitsforhold

Fredag morgen var det klart for første møte mellom mentorer og protesjeer, og Håkon Øgaard fra CR Group gikk blant annet gjennom forventninger og hva som ligger i ordet "mentoring". Han trakk frem tillit og sårbarhet.

- At en mentor også kan være sårbar og fortelle om noe man ikke har lykkes med er veldig fint. Det ufarliggjør situasjonen, sier protesjé Karen Abildsnes fra Advokatfirmaet PwC.

Mentorprogrammet har varighet på et år, og går fra april til april.

Her kan du lese mer om Women in Business!
facebook

Relaterte saker