Medlemsnytt
t.v: Eirin Braatlund Fossberg og Marthe Bratseth Mollestad.

Marthe og Eirin blir toppledere – for en dag!

09.10.2015 | Ungt Entreprenørskap
Onsdag inntar Marthe Bratseth Mollestad (Lillesand) ledelsen i Visma Software, og Eirin Braatlund Fossberg (Grimstad) tar plass i sjefsstolen i Storebrand.
De er valgt ut til å representere Agder på Leder for en dag, sammen med toppledere Erlend Sogn og Odd Arild Grefstad.

Over 11 000 elever driver Ungdomsbedrift hvert år. Marthe og Eirin har vært daglig leder i hver sin ungdomsbedrift, og utmerket seg som to av de aller beste. De er derfor valgt ut som to av totalt 30 elever til å delta på Leder for en dag.

Onsdag 14. oktober får de en skoledag helt utenom det vanlige. Marthe skal ”skygge” administrerende direktør i Visma Software, Erlend Sogn, og Eirin er like tett på konsernsjef i Storebrand, Odd Arild Grefstad gjennom arbeidsdagen.

– Vi er veldig stolte over å ha blitt valgt ut til å delta på Leder for en dag. Vi tror det blir både lærerikt og spennende å få innsyn i hvordan en toppleder jobber og tenker, sier de unge gründerne som begge gjorde en utmerket jobb som leder i hver sin ungdomsbedrift.

Leder for en dag arrangeres for trettende året på rad. H.K.H. Kronprins Haakon, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Innovasjon Norges direktør Anita Krohn Traaseth er blant topplederne som deltar på årets arrangement.
Les: Toppleder for en dag<http://www.ue.no/Nyheter/Toppleder-for-en-dag> (saken vil bli oppdatert)

Nye helter
Leder for en dag arrangeres i samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. I tillegg til å gi elevene en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

– Vi har kultur for å dyrke idrettsstjerner og kjendiser som helter. Unge som tar risiko og utfordrer seg selv fortjener mer oppmerksomhet. Det er de som på sikt skal bidra til økt etableringsrate gjennom innovativ produkt- og tjenesteutvikling, samt innovasjon og forretningsutvikling i allerede etablerte virksomheter, sier Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder.

Heier på ungdom
Og det er ingen små virksomheter jentene skal inn i. Storebrand-konsernet er en ledende aktør i det nordiske markedet for langsiktig sparing og forsikring. Visma er på sin side ledende leverandør av produkter og tjenester som gjør organisasjoner mer effektive.

De leverer blant annet tjenester innen programvare, outsourcing og konsulentvirksomhet. Selskapet har 6 700 ansatte og virksomheten hadde i 2014en omsetning på NOK 7 100 millioner.

– Visma og Storebrand heier på de unge! Gjennom Ungt Entreprenørskap får ungdommer mulighet til å utfordre seg selv, se muligheter og oppleve mestring. Erfaringen og kompetansen de får med seg vil komme både dem og samfunnet til gode.

Dette ønsker vi personlig, Visma og Storebrand å gi vårt bidrag til, sier Erlend Sogn, administrerende direktør i Visma Software, og Odd Arild Grefstad, konsernsjef i Storebrand.
facebook