Medlemsnytt
Solveig Sigvestad, Ulva V. Henriksen og Oline Ueland fra Kristen videregående skole Lyngdal

Lyngdal-elever i nasjonal energikonkurranse

30.01.2015 | Ungt Entreprenørskap
Disse jentene fra KVS-Lyngdal skal bidra til å løse fremtidens energiutfordringer. Mandag starter finalen av Energi for framtiden i Trondheim.
artikkelen fortsetter under annonsen
Brokke
2.–4. februar samler Ungt Entreprenørskap og Enova energifinalister fra hele landet. I 24 hektiske timer skal elevene konkurrere om å finne de smarteste løsningene på et foreløpig hemmelig oppdrag knyttet til energi- og klimautfordringer. Løsningene må være realistiske, nyskapende og framtidsrettede.

En sikker vinner
– Ungt Entreprenørskap ønsker å løfte fram kombinasjonen realfag og entreprenørskap. Dette er en sikker vinner i framtidens arbeids- og næringsliv, sier Lill-Margrethe Stene, rådgiver i Ungt Entreprenørskap Agder. – Vi håper også elevene blir inspirert av å jobbe kreativt med realfag, og at nettopp denne fagkombinasjon blir mer aktuell når de skal vurdere videre utdanning, sier Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder.

Denne høsten har nær 4 000 elever fra videregående skoler over hele landet deltatt på lokale gründercamper hvor de har løst ulike oppdrag knyttet til energi og klima. Elevene fra KVS-Lyngdal kvalifiserte seg til finalen da de ble kåret til den beste gruppen i forbindelse med eget arrangement i Vest Agder. Gjennom prosjektet har elevene oppdatert seg på det siste innen energi- og klimateknologi, og underveis i prosessen har de fått veiledning fra kompetente fagmiljøer.

Grønt entreprenørskap og innovasjon
Det er det syvende året på rad Enova og Ungt Entreprenørskap utfordrer ungdom og arrangerer klimakamp for elever i videregående skole.

– En av Enovas viktigste oppgaver er å bidra til utvikling av ny energi- og klimateknologi. Teknologiutvikling er avgjørende for å kunne møte de store klimautfordringene verden står overfor. Vi ønsker å inspirere og engasjere de som skal utgjøre framtidens Norge, slik at de får interesse for grønt entreprenørskap og innovasjon, sier Nils Kristian Nakstad, administrerende direktør, Enova SF.

Om Energi for framtiden
Oppdraget er strengt hemmelig inntil det offentliggjøres for deltakerne på NTNU tirsdag kl. 11:30. Elevene får ett døgn på seg til å jobbe fram løsningsforslag og forretningsplan, som presenteres for et dommerpanel bestående av energieksperter. De seks gruppene som går videre til den avsluttende finalen presenterer løsningene sine for publikum og juryen i auditoriet på Charlottenlund videregående skole onsdag kl. 12:00. Vinneren av Energi for framtiden 2015 kåres kl. 13:00.

Kontakt:
facebook