Kjempeløft for regnskogen

23.10.2015 | Ragna Marie Henden
Årets TV-aksjon samlet inn totalt over 183 millioner til Regnskogfondet etter aksjonsdagen 18. oktober! Kristiansand bidro med over 3,1 millioner og ble nr 5 blant storbyene i Norge på resultat per innbygger.
Bykoordinator for TV-aksjonen i Kristiansand Ragna Marie Henden er veldig fornøyd med årets resultater.

- Vi ble nummer 6 av alle kommuner i Norge sammenlignet med totalbeløp og ut av de 3.1 millionene bidro næringslivet med 700.000, sier Henden.

15.oktober var 12 næringslivsledere og ildsjeler samlet i Bystyresalen for å ringe kontakter og bedrifter for å be om støtte.

– Det var stor entusiasme på ringedugnaden, og vi møtte bare positive folk på telefonen som ga store og små beløp, forteller Anita S. Dietrichson, administrerende direktør i Næringsforeningen, som støtter opp om TV-aksjonen og utfordret sine medlemsnytt,aktueltmer til å bidra på lik linje med tusenvis av givere.

- Årets aksjon slo ingen rekorder i beløp verken på nasjonalt plan eller i Kristiansand, og vi må innse at fjoråret med over 1 million fra næringslivet i Kristiansand i gode tider ble vanskelig å slå i år, selv om ambisjonene var der, fortsetter Dietrichson.

Næringsforeningen er stolt over å ha et næringsliv i Kristiansandsregionen som hvert år bidrar til TV-aksjonen som går til ulike gode formål.

-  Tusen takk til alle som bidro med stort og inderlig engasjement for å bevare noe av det viktigste vi har - nemlig regnskogen. Jeg tror aldri vi har hatt større fokus på saken, og antall presseoppslag. Vi har hatt et undervisningsopplegg som har slått alle rekorder. Vi har hatt bortimot full bøssebærerdekning.  P3-aksjonen har aldri gitt mer penger! Og et næringsliv som aldri svikter TV-aksjonen! Imponerende innsats i Kristiansand, sier leder for TV-aksjonen Kari Bucher.
facebook