Medlemsnytt
Ordfører i Lillesand Arne Thomassen og varehussjef hos IKEA Solrun Hitland velger ut vinnere av IKEA Nabofond.

IKEA tildeler verdier for 50.000,-

15.04.2016 | Anita S, Dietrichson
Fristen for å sikre IKEA Nabofond var den 1. april, og det er nå klart hvem som blir tildelt produkter og interiørkompetanse til en verdi av kr 50.000,-. Fem ulike prosjekt deler verdien, og de tildelte prosjekt strekker seg fra Borhaug (Farsund) til Borøy (Tvedestrand). NiKR bidrar inn i juryarbeidet.
artikkelen fortsetter under annonsen
Brokke
Juryen for IKEA Nabofond, Sørlandet, har i år valgt ut 5 prosjekt som får tildelt ulike beløp. Hensikten med Nabofondet er at en organisasjon eller institusjon som har en god idé, som kan bidra til et bedre miljø, skal få muligheten til benytte seg av varer og tjenester fra IKEA. God dugnadsånd i kombinasjon med gode tiltak for lokalbefolkningen teller mye for juryen.

De fem som fikk tildeling i år, er

Musikkens Hus, Mandal. Musikkens hus er ett hus, men eies av fire aksjonærer: Mandal Guttekorps med 120 gutter og jenter i alderen 9 til 19 år. Stiftet 1909. 50 medlemmer i Janitsjarkorps i alderen 18 og opp. Stiftet 1881. Mandal Sangforening med 50 medlemmer, tradisjonelt mannskor. Stiftet 1865. Korrisima, Damekor, stiftet 1997. Midlene skal gå til oppgradering av 2. etasje.

Marnardal Ungdomslag. Ungdomslaget ønsker å bruke kjelleren til barne- og ungdomsklubb for de mellom 5 og 18 år. Denne skal pusses opp for å benytte den til ulike typer arrangement for lag og foreninger for kommune, i tillegg til skole- og barnehage som ligger like i nærheten.

Borøy Ungdomslag, Borøy. Har den gamle «Sløyden» som tilhørte den gamle skolen som var på øya, med aner tilbake til 1700 – 1800 tallet. Denne har forfalt og Borøy Vel har skiftet tak og malt utvendig på dugnad, ungdommen har malt alt innvendig hvitt, og det store rommet på 36m2 ønskes å bli innredet og innbydende. Stolthet over eget lokale, skriver de i søknaden.

Borhaug Musikkorps, Borhaug. Sentralen er deres lokale som brukes i forbindelse med styremøter, sammenkomster. Den skal nå renoveres og oppgraderes, og møbler byttes ut med nye lette bord, stoler, og en aldri så liten oppgradering av kjøkkenet. Da blir det innbyende til serveringer for medlemmene i forbindelse med styremøter, årsmøter og foreldremøter.

Fjære og Grimstad skolekorps, Grimstad. Disse har et øvingslokale på Jappa skole, et lagerrom uten vindu i skolens kjeller. Instrumenter, verktøy, uniformer, fane, kopimaskin, noter står farlig stablet og trenger egnede skap, arbeidsbenk, skuffer og trygge hyller. I tillegg står arkivskap til noter, luftige klesskap med skyvedørløsning for uniform, medaljer med mere, på ønskelisten.

[caption id="attachment_5739" align="alignright" width="234"]Varehussjef Solrun Hitland. Varehussjef Solrun Hitland.[/caption]

Juryen har i år bestått av: Varehussjef Solrun Hitland, ordfører Lillesand kommune Arne Thomassen, og leder Næringsforeningen i Kristiansandsregionen Anita S Dietrichson.

For mere informasjon om IKEA Nabofond: http://nabofond.ikea.no/
facebook

Relaterte saker