Medlemsnytt

Hør historien bak krigsseilerregisteret torsdag 28.januar 2016

07.01.2016 | Fredrik Grindland, Bouvet
Krigsseilerregisteret er et nasjonalt, digitalt register over krigsseilerne – «Et digitalt monument» – som skal hedre krigsseilerne fra andre verdenskrig ved å dokumentere deres historie. 28.januar inviterer Stiftelsen Arkivet og Bouvet til frokostmøte hvor de vil fortelle mer om løsningen krigsseilerregisteret.no
Målsetningen med Krigsseilerregisteret er at krigsseilernes historie ikke glemmes, men lever videre for fremtidige generasjoner og muliggjør dokumentasjon, forskning og formidling.

- 35.000 sjøfolk får egne profiler, sier Simen Zernichow, prosjektkoordinator ved Stiftelsen Arkivet.

-  Du kan søke etter navn for både sjøfolk og skip. I artiklene er det biografier, bilder, dokumentasjon, oversikt over medaljer og mønstringer, fortsetter Zernichow.

Krigsseilerregisteret.no lanseres 19.januar 2016, og Stiftelsen Arkivet og Bouvet inviterer til en enkel frokost, hvor vi vil fortelle

– hvordan Stiftelsen Arkivet definerte behovene og ønsker for løsningen, arbeidet med innsamling og kvalitetssikring av data. (v/ Simen Zernichow, Stiftelsen Arkivet)

– hvordan Bouvet bygget løsningen slik at sjøhistorie.no og krigseilerregisteret.no kunne ta i bruke samme plattform, og hvordan de løste det å slå sammen flere ulike registre og identifisere duplikater automatisk. (v/ Svein Arild Myrer, Bouvet)

Sted: Grønt Senter, Odderøyveien 5, Kristiansand
Tid: Torsdag 28.januar 2016 kl. 08:00 – 10:00
Vi starter med enkel frokost og kaffe kl.08:00
Presentasjonen starter kl. 08:30

Påmelding senest fredag 22.januar: https://bouvetkrsand.wufoo.com/forms/qa4i41u51plg/
facebook