Hardt arbeid lønner seg

24.09.2015 | May Baagøe Broughton
Omstilling, konkurransekraft, innovasjon og ”tenke utenfor boksen” var viktige temaer under årets Pulpit, næringslivskonferansen i Stavanger.
På bildet: Lord Sebastian Coe holdt et spennende og interessant foredrag om konkurransekraft og omstillingsevne basert på eget liv og erfaringer.

Årets Pulpit var viktigere enn noen gang. Ca. 450 deltakere var i Stavanger Konserthus onsdag 23. september, deriblant en delegasjon fra Kristiansand. Der fikk høre om alt fra det globale makrobildet fra tidligere statsminister og utenriksminister i Sverige Carl Bildt, til det mer nasjonale perspektivet presentert av sjeføkonom Kyrre M. Knudsen. USA har vekst i økonomien, Kina har fortsatt vekst, mens Europa har en stillstand.

- Det er en tøff tid og det er viktig stå sammen og ta de riktige avgjørelsene. Men vi ønsker å understreke at regionen har taklet endringer tidligere og vil takle det igjen, sier assisterende banksjef i Sparebank 1 SR-Bank Kristiansand, Thorbjørn Thorkildsen.

Foredragene på Pulpit var gode og varierte,  og tilpasset dagens utfordringer.

- Hardt arbeid betaler seg fortsatt, sa Lord Sebastian Coe (dobbelt olympisk mester på 1500 meter og verdensrekordholder på 800 meter i 16 år) i sitt foredrag. Han var en av hovedforedragsholderne på Pulpit og var tydelig på egne suksesskriterier: Hardt arbeid, «være til å stole på», være forutseende og god coaching.

En av deltakerne avsluttet med følgende kommentar: - Store deler av næringslivet ser mer positivt på markedet enn hva som kommer ut i media, vi har evnet å omstille oss tidligere og klarer dette om igjen.

Pulpit arrangeres av Næringsforeningen i Stavangerregionen, Sparebank 1 SR-bank og Bavaria.
facebook