Medlemsnytt
Første kull i Gründerlab

Gründerlab er i gang

01.11.2021 | Lotte Blom van der Male
Gründerlab, kompetanseprogrammet for gründere og etablerte bedrifter, er i full gang på Coworx Kristiansand.
artikkelen fortsetter under annonsen
Brokke
- Gründerlab er et verdiskapende og erfaringsbasert opplegg for å optimalisere forretningsideer og startup-prosesser, forklarer Reidun Sofie Ytreland, community manager hos Coworx.

Entreprenørsjelene Terje Klungland og Reidun Sofie Ytreland er godt i gang med Gründerlab på Coworx. Hovedpartneren DNB er med og støtter kompetanseprogrammet for å fasilitere økt verdiskapning blant gründere og etablerte bedrifter. DNB har fokus på morgendagens arbeidskraft og legger særlig vekt på å støtte gründere.

Hva er gründerlab?

- Gründerlab er for gründere som har en idé, eller trer inn i en kommersialiserings, – eller skaleringsfase, men også for etablerte bedrifter som planlegger å iverksette nye forretningsideer i sin virksomhet, forklarer Ytreland.

Hun legger til:

- Deltakerne får mulighet til å optimalisere sin startup-prosess, og blir en del av et gründermiljø for støtte og erfaringsutveksling. I tillegg til dette får gründerne en erfaren mentor som personlig veileder dem gjennom sin gründerreise.

Anerkjent metodikk

Programmet bygger på Disciplined Entrepreneurship – en metodikk utviklet av MIT Center for Entrepreneurship som er en praktisk tilnærming til å bygge skalerbare selskaper. Metodikken har gjennom tidligere program bidratt til utvikling og vekst i en rekke kjente selskaper fra regionen.

- Hvert halvår kjøres programmet for 10 heldige startups eller etablerte bedrifter. Her blir det satt av to samlinger i uka, både fysisk og digitalt. Dette inkluderer både undervisning, gruppeveiledning og workshop som tar for seg nøkkelområder for en startup-prosess, sier Ytreland.

- Timeplanen tilpasses slik at alle kan få anledning til å delta, selv med studier eller jobb ved siden av. Slutten av hvert program markeres ved å arrangere Demoday, hvor får deltakerne mulighet til å pitche sin idé fremfor investorer og samarbeidspartnere.

I november åpner Gründerlab for nye søkere.
facebook

Relaterte saker