Medlemsnytt
Tegnet av Oscar Jansen

Fra styreleder til yurteier

10.05.2016 | Anita S. Dietrichson
Tidligere styreleder i Næringsforeningen skal leie ut mongolske bærbare telt ved Ogge Gjesteheim i Iveland kommune.
Når Terje With Andersen nå etter fire år som styreleder har fått ledig kapasitet foretrekker han å bruke energien på naturen.

- Det overrasket ikke akkurat de ansatte i Næringsforeningen at det ble en litt «sær» ting, samtidig som det vil overraske oss om dette prosjektet ikke ble populært, sier Anita S. Dietrichson, administrerende direktør i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen.

"Yurter skal få fart på turismen på Ogge", skriver Fædrelandsvennen den 9. mai, og peker på at både tidligere styreleder i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, Terje With Andersen, og tidligere næringssjef i Kristiansand Kommune, Lars Helge Brunborg, har stor tro på de fire yurtene de skal leie ut ved Ogge Gjesteheim.

[caption id="attachment_6125" align="alignleft" width="305"]Faksimile fra Fædrelandsvennen 09.05.16 Faksimile fra Fædrelandsvennen 09.05.16[/caption]

En yurt er ifølge Wikipedia en mongolsk bærbart telt dekket med skinn eller filt, og som brukes som bolig av nomader i steppene i Sentral-Asia. Strukturen består av flettverk av biter av tre eller bambus. «Teltet» er beregnet for venner, det har en dørkarm, ribbe og et hjul. Noen av disse er flyttbare, andre ikke.

De fire yurtene som nå er ført opp på dugnad på Ogge skal inneholde 20 sengeplasser og være med på å bygge opp tilbudet ved Ogge Gjesteheim, som ligger femti meter unna. Initiativtagerne ønsker gjerne at dette skal bidra til å øke turiststrømmen.

- Vi kjenner vår tidligere styreformann som en energisk og «over normalt» naturinteressert, så utfordringen med denne nye aktiviteten forundrer oss ikke. Og det skulle heller ikke forundre oss om han snart kommer for å utfordre administrasjonen til å ta det i bruk. Uansett – Lykke til, Terje, sier Dietrichson fra Næringsforeningen.
facebook