Medlemsnytt
T.v Yngvar og Nils Rønning.

Fra butikk til konsern

21.06.2016 | May Baagøe Broughton
Fra et lite lager i Rådhusgata til konsern ute på Sagmyra. Lyskomponenter har hatt en fantastisk reise, og feirer 25 års-jubileum i år.
Lyskomponenter AS så dagens lys i 1991 og var den gang en liten familiebedrift startet av Yngvar Rønning og foreldrene hans. De så et behov elektrikerbransjen hadde manglet, nemlig distribusjon av deler for lysarmatur.

- Dette var begynnelsen på det som har vært en lang og spennende reise for oss. Gjennom årene har Lyskomponenter gått fra å være leverandør av reservedeler til alt som lyser, til å bli en totalleverandør innen belysning, forteller Yngvar Rønning, daglig leder i Lyskomponenter AS og konsernsjef i The Light Group.

Lyskomponenter AS, som holder til på Sagmyra i Kristiansand, har de senere årene lagt mye mer vekt på prosjektering, noe Rønning mener har gitt har gitt resultater. Han forteller at de har vunnet store lokale og nasjonale anbud, som de er veldig stolte av, deriblant: Edderkoppen Teater i Oslo, Arendal Politistasjon og Q42 i Kristiansand.

Rønning ble ene-eier av Lyskomponenter i 2012. Han har i tillegg startet flere firmaer, og i 2014 ble konsernet The Light Group etablert.

- Vi utforsker og utvikler og har lyst til å skape et lysmiljø her i regionen, noe jeg synes vi er på god vei til. Vi dannet konsernet for å få flere bein å stå på, og få en mulighet til å gå ut over Norges grenser, og det har vi klart. I dag eksporterer vi til ti land i Europa. Det er med stolthet og glede at vi har hovedkontor her lokalt i Kristiansand, samtidig som vi er blitt såpass internasjonale, forteller Rønning entusiastisk.

Lyskomponenter AS alene har 14 ansatte og omsatte i 2015 for 44,5 millioner kroner. De har budsjettert med en omsetning på 55 millioner kroner for 2016. Konsernet The Light Group har som mål å komme opp i en omsetning på 250 millioner i 2020.

Rønning mener kollegene rundt ham skal ha mye av æren for suksessen.

- Det er en fantastisk og entusiastisk gjeng som er med, og som jeg aldri hadde klart meg uten! De står på 24/7 og yter en service til kundene som er helt unik, avrunder Rønning.

 
facebook