Forum for unge ledere og beslutningstakere

04.09.2015 | May Baagøe Broughton
For tredje gang i år var vi en god gjeng samlet for å bygge nettverk og høre på gode foredrag.
Norge og verden er inne i urolige tider og vi ønsket derfor i denne samlingen å ha fokus på makroøkonomi og økonomiske utsikter.

DNB var verter for kvelden og Are Osland, melger valuta/renter og råvarer i DNB Markets startet samlingen med å se på hvor sterk oljebremsen vil bli for norsk økonomi. Når det gjelder generelle fremtidsutsikter i verden, snakket han om et stabilt vekstbilde, men at nedsiderisikoen har økt. Industrilandene opprettholder et visst momentum, men særlig Kina synes sårbart. I Norge har frykten festet grepet de siste månedene. For mange bedrifter og regioner er de økonomiske utsiktene blitt klart mer dystre, og vi forventer lavere oljepriser fremover. Det er en ny hverdag for Olje-Norge, og vi tror rett og slett man kan glemme å se 100-tallet i dette tiåret.

Liv Kjær, som er seniorrådgiver bedriftsmarked i DNB Liv, fortsatte med det viktige temaet pensjon. Kjær kom med viktige og nyttige opplysninger i forbindelse med pensjon, både for arbeidstakere og for ledere av bedriften.

- Det er viktig for meg som leder å få vite mer om dette med pensjon, slik at jeg kan gi de riktige svarene videre til mine medarbeidere, sa avdelingssjef for Elektro Service hos Bravida i Kristiansand, Kai Arne Arnesen i en kommentar.

Forumet, som er et samarbeid mellom flere aktører (se faktaboks), vil avholde siste samling for året i november.

Om Forum for unge ledere

Forum for unge ledere» er et forum for unge ledere/beslutningstakere og fremtidige ledere i Kristiansandsregionen.  Initiativtakerne er Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, Hodejeger Åstveit, Kristiansand kommune, Dyreparken, UiA, Fædrelandsvennen og DNB.

Formålet er å bygge relasjoner og nettverk, bidra til lederutvikling i Kristiansandsandsregionen og bidra til å øke regionens attraktivitet ifht å jobbe og etablere seg i Kristiansandsregionen . Det skal være et åpent nettverk der de som ønsker kan delta, både fra offentlig og privat sektor.

 
facebook