Medlemsnytt
Kåre Skeie og Jan Kåre Skeie.

Feirer jubileum og stor kontrakt

17.12.2021 | Lotte Blom van der Male
Mandal Kjøleservice kan melde om to store gladnyheter ved utgangen av 2021. Selskapet har nemlig 60-års jubileum, og har landet en av sine største kontrakter hittil.
artikkelen fortsetter under annonsen
Skal vi ta en kaffe?
- Den største forskjellen på selskapet dengang og nå, er at da firmaet ble startet var det ikke veldig utbredt med kjøling i forhold til i dag. For gründeren selv, Kåre Skeie, har det vært en eventyrlig reise fra starten til der Mandal Kjøleservice er i dag, innleder nåværende daglig leder, Frank Ådne Pedersen.

Han forklarer at Mandal Kjøleservice de siste 20 årene har gått fra å levere syntetiske og miljøfarlige produkter til nesten utelukkende å benytte grønne og naturlige medier.

- Her må vi berømme norsk dagligvarebransje for å ha stått i bresjen for det grønne skiftet sammen med sine leverandører, sier Pedersen.

Feirer med innflytting i nytt bygg

- Det er alltid kjekt å ha jubileum, og vi skal være gode på å feire milepæler. Så blir det en fin anledning til å feire at vi i 2021 rundet 100 millioner i omsetning for første gang. Når vi tenker på at over en tredjedel av arbeidsstokken ble ansatt under pandemien, så gleder vi oss til fortsettelsen, sier Pedersen.

Han legger til:

- Vi planlegger flere markeringer sammen med våre leverandører, kunder og ansatte gjennom året og satser på å toppe det hele med en skikkelig spennende og frekk fest når vi flytter inn i nytt bygg i siste halvår 2022.

- Dere har jo også landet en av deres største kontrakter. Hvordan har dere klart å lande en så stor avtale? 

- Vi leverte i 2020 et lignende prosjekt til Gorines i Lillesand, samt det forrige anlegget til Sørlandskjøtt så dette er nok et resultat av at kunden vår vet at vi kan og er til å stole på, forklarer Pedersen.

- For å lykkes må vi jobbe riktig og målrettet hele tiden. Det å drive som entreprenør er som å løpe maraton uten målstrek. Vi skal fortsette å bygge stein på stein, og gjør vi dette på en god måte får vi en naturlig og solid vekst sammen med fornøyde kunder.

- Oppstart er allerede i januar 2022, prosjekteringen er godt i gang og utstyret er på vei inn. Vi gleder oss til å få ny vei mot Kristiansand kan du si, sier Pedersen.

Ser fremover med fokus på grønn teknologi

- Siden 1962 har omsetningen økt nesten hvert eneste år men under pandemien har det skjedd mye. Vi øker med over 30 prosent i omsetning fra 2020 til 2021 og har gode ordrereserver inn i 2022. Du kan vel si at vi føler at markedet er bra, sier Pedersen optimistisk.

- Planene fremover er at vi skal være et firma drevet av kompetanse, som stadig jobber med nye produkter og da spesielt med tanke på grønn teknologi. Som nevnt har vi ansatt nesten halve arbeidsstokken under pandemien. Vi er kraftig styrket i alle avdelinger, avslutter Frank Ådne Pedersen.
facebook

Relaterte saker