En gledens dag for Sørlandet

04.08.2015 | May Baagøe Broughton
Fullriggeren Sørlandet vant i dag regattaetappen mellom Kristiansand og Ålborg i sin klasse under årets Tall Ships Races. Det kan også se ut som om de vinner hele Tall Ships Races 2015.


Per Philip Sommerstedt, direktør
Fullriggeren Sørlandet. Kilde:
www.sorlandet.org

- Dette er en gledens dag både for Fullriggeren Sørlandet og Sørlandet, som region. Denne dagen er et svar på at måten vi har jobbet på de siste fem årene har vært riktig, sier direktør for Fullriggeren Sørlandet, Per Filip Sommerstedt.

- Vi har bygget stein på stein når det gjelder kompetanse og aldri mistet troen og fokus, fortsetter Sommerstedt.

- Kommunen, styret og mannskap har hatt mange opp- og nedturer i forbindelse med skipet, men de har aldri gitt opp, og det beundrer jeg. Dette får de nå betalt for. Sørlandet har kommet hjem, legger direktøren til.

Turen over Skagerak er en tøff utfordring med veldig skiftende vinder og strømmer. Det kreves høy dyktighet og god erfaring.

 - Jeg er veldig stolt over mannskapet som tar denne utfordringen, og tar med seg ungdommer som knapt har sett en taustump ut på deres livs opplevelse, sier Sommerstedt

Besetningen på denne seilasen består av 17 faste og 72 medseilere. Turen til de 72 medseilerne er det kommuner og bedrifter i regionen, som har finansiert.

- Uten sponsorene hadde vi aldri klart å få med så mange ungdommer. De gir et fantastisk løft. Det fantastiske spleiselaget gjør noe med selvbildet til disse ungdommene og særlig det å dra hjem en seier er helt fantastisk, avslutter Sommerstedt. 

Sommerstedt vil ta turen over til Ålborg for å være med på seiersseremonien og feire med de andre på Sørlandet.

facebook