Medlemsnytt
Daglig leder i Handicus Odd Arne Nordbø, sammen med to sjåfører fra Boreal Travel.

Bedre aktivitetstilbud for bevegelseshemmede

02.06.2016 | May Baagøe Broughton
Boreal Travel og Handicus jobber sammen for å gi bevegelseshemmede et godt friluftstilbud.
Handicus er et foretak med frivillige hjelpere som ønsker å gi bevegelseshemmede et godt tilbud. Boreal er et landsdekkende transportfirma med over 2500 ansatte, hovedkontoret ligger i Stavanger, men selskapet har også flere ansatte i Kristiansand.

-  Fritidstilbudet gjøres hovedsakelig gjennom tilrettelagte turer til naturskjønne Bringsvær i Hægeland og havfisketurer utenfor Kristiansand.  Via samarbeid med Dyreparken, har Handicus også hatt med seg bevegelseshemmede på guidede, spesialtilpassede turer i Parken på kveldstid, forteller daglig leder i Handicus, Odd Arne Nordbø.

Han er selv rullestolbruker etter en ulykke under førstegangstjenesten i 1994.

- Vi har i tillegg, med svært god hjelp fra dugnadsvillige hægedøler, lokalt næringsliv, Kristiansand kommune og Midt-Agder friluftsråd, utviklet et spesielt tilrettelagt uteområde ved Røynelandsvannet, like ved Bringsvær leirskole. Området består av brygge, toalett, baderampe, parkbenker og stier, hvor alt er tilpasset rullestolbrukere, fortsetter Nordbø.

Med både privat næringsliv og Innovasjon Norge i ryggen, har Handicus klart å skaffe seg utstyr, som gjør friluftslivet enklere for mennesker med mange forskjellige former for fysiske utfordringer.

En som har tatt dette på alvor, er markedskonsulent Finn Vemund Hansen i Boreal Travel.

- Jeg pratet med Nordbø for første gang for to år siden. Jeg satt da i Birkeland busser og ble kontaktet for å gi Handicus en pris på transport av tre grupper eldre som planla dagsturer i Handicus’ regi, forteller Hansen.

- Vi så raskt hvor mye glede, inspirasjon og motivasjon deres tilrettelagte og spesialtilpassede opplegg gir den enkelte gjest, men også hvor utfordrende dette var å få til økonomisk. Derfor var vi raske med å tilby gratis busstransport disse tre dagene, sier Hansen.

Oppfordringen fra Hansen til resten av næringslivet i regionen er at de bør bidra til at Handicus kan fortsette å spre glede blant mennesker som ikke har like mange valgmuligheter som de fleste av oss andre.

- Har din bedrift mulighet til å være med å bidra med tjenester, eller økonomisk hjelp, vil det være med på å videreutvikle og sikre tilbudet Nordbø og hans gjeng av frivillige kan gi, oppfordrer Hansen.

Nordbø i Handicus er veldig takknemlig for hjelpen og støtten de får gjennom Boreal Travel.

- At mennesker som Vemund gjennom Boreal, er med og hjelper oss slik at vi kan realisere ideene våre, er kjempeviktig og samtidig veldig rørende, avslutter Norbø.
facebook