Medlemsnytt
Prisutdeler ordfører Harald Furre og en av representantene for vinneren, Marianne Synnøve Robstad-Løyning

Årets Varoddpris gikk til XXL

03.12.2015 | May Baagøe Broughton
XXL Sørlandssenteret gikk til topps da utdelingen av årets Varoddpris ble gjennomført under den årlige julelunsjen hos Varodd i Rigedalen.
Nærmere 250 mennesker fikk med seg en hyggelig samling med god mat, flott musikk og prat av Bjarne Brøndbo og mulighet for å knytte nye kontakter på Varodds årlige julelunsj.

[caption id="attachment_4386" align="alignnone" width="225"]Bjarne Brøndbo fra DDE bør på seg selv med både musikk og gode historier. Bjarne Brøndbo fra DDE bød på seg selv med både musikk og gode historier.[/caption]

Varoddprisen ble delt ut for femte året og årets finalister var Byggmester Bjarne Elefsen, Securitas og de som gikk seirende ut XXL Sørlandssenteret.

I 2014 tok XXL kontakt med Varodd hvor de ønsket et samarbeid. Utfallet av dette samarbeidet var at Varodd til enhver tid skal ha fem jobbsøkere hos XXL.

Følgende ble lest opp om XXL før kåringen:

«Opplæringsperioden er satt til 3 måneder og er bestående av 3 hoveddeler som er mottak av varer, varer ut i butikk, og salg av varer. De som fullfører og består opplæringsløpet har stor sjanse for ansettelse, noe som antall ansettelser det siste året ved XXL har vist.  De har 1 person i 30% stilling som følger opp jobbsøkerne fra Varodd,  sørger for opplæring og oppfølging gjennom et godt organisert opplegg.

XXL har totalt ansatt 5 personer, hvorav 3 i år.
XXL har et godt og inkluderende arbeidsmiljø, og det er stor trivsel på jobb.»

Det var disse tingene som altså førte til at XXL Sørlandssenteret vant Varoddprisen 2015.

- Samarbeidet som utføres settes høyest i denne settingen og vi håper at dette samarbeidet fortsetter. For oss er det en kjempefin måte å finne god arbeidskraft på, sier Marianne Synnøve Robstad Løyning i en kommentar.

FAKTA OM PRISEN:

Varoddprisen

Bedriften har utmerket seg med et inkluderende arbeidsmiljø, velvilje til å rekruttere nye medarbeidere fra attføringsbedriften Varodd og dermed vist et stort samfunnsansvar.

 Kriterier:

  • Bedriften må ha rekruttert en ny medarbeider fra Varodd og gjennom dette også tatt et samfunnsansvar.

  • Bedriften må ha tilbudt praksisplasser

  • Bedriften må ha et inkluderende arbeidsmiljø og vilje til å tilrettelegge på arbeidsplassen.

  • Bedriften kan ikke ha mottatt prisen de siste 3 årene.


 
facebook