Medlemsnytt
Fra venstre: Trond Marius Gabrielsen (iteam), Karl-Wiggo Jensen (Jobbklar) og Kjell-Erik Ruud (iteam) Foto: iteam

 Valgte lokal leverandør for videre digital satsing

23.11.2022
Da Jobbklar plutselig sto uten egen IT-medarbeider ble løsningen en ny samarbeidsavtale med IT-leverandøren iteam.
I slutten av juni i år inngikk Jobbklar en avtale med iteam, som strekker seg over de neste 3+2 årene. Samarbeidsavtalen inkluderer drift av nettverk og servere, flytting av servere og modernisering av jobbklar sin IT-plattform, skytjenester og IT-sikkerhet. I tillegg leverer de klienter og utstyr.

Jobbklar er en ledende arbeids- og inkluderingsbedrift i Agder, med flere datterselskaper og mer enn 200 medarbeidere. Da Jobbklar begynte jakten på IT-leverandør, så de etter noen som kunne drifte og vedlikeholde servere- og lokalt nettverk, og yte daglig support.

- For oss var support og lokal tilstedeværelse det aller viktigste, forklarer Karl-Wiggo Jensen i Jobbklar om valget av iteam som samarbeidspartner.

iteam er et av landets raskest voksende IT-selskaper, med 32 avdelinger fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. På landsbasis har de nærmere 270 medarbeidere, og i Agder totalt 20.

- Det var ingen av de andre leverandørene som kunne måle seg med supporttjenesten til iteam, mener han.

- Det er også en etablert enighet om at et IT-system bare er et system; det viktige er menneskene som skal bruke systemene. Derfor er vårt fokus å knytte teknologien til menneskene, og ikke omvendt. Det å gi våre medarbeidere trygghet i at vi har gode og sikre systemer, og at de får hjelp når de har behov for det, var også avgjørende for at iteam trakk det lengste strået blant sine konkurrenter.

Ifølge Jensen har overgangen fra egen IT-drift til ekstern leverandør gått sømløst:

- Det er vel heller ikke målet at medarbeiderne skal merke de store forandringene; noe som betyr at overgangen så langt har gått smidig. I fremtiden, når vi får på plass Azure Virtual Desktop vil det nok kanskje merkes, men forhåpentligvis kun til det bedre.
facebook