Nytt om navn
Fv: Hallvard K. Klungtveit, Erik Engenes, Knut Markhus

Tre nye hos Vest-Agder-museet

10.05.2022 | Lotte Blom van der Male
Erik Engenes (44), Knut Markhus (53) og Hallvard K. Klungtveit (33) er begynt i ny jobb hos Vest-Agder-museet.
artikkelen fortsetter under annonsen
Skal vi ta en kaffe?

Knut Markhus

Knut Markhus blir leder for fagseksjonen hos Vest-Agder-museet og konservator. Markhus er utdannet historiker fra Universitetet i Bergen, og er konservator NMF (Nordisk konservatorforbund). Han har vært leder i ulike museum tidligere, og var direktør for Kraftmuseet før han kom til Vest-Agder-museet.

Markhus har ellers en bred bakgrunn, og har jobbet som journalist, kultursjef, planmedarbeider i fylkeskommune, lærer – og har jobbet som frilans-historiker og skribent i perioder.


Erik Engenes
 

Erik Engenes blir markedsansvarlig hos Vest-Agder-museet. Engenes kommer fra jobben som webredaktør og internasjonal markedsansvarlig i Visit Sørlandet. Han har en medie- og kommunikasjons utdanning fra UiA.


- Som koordinerende markedsansvarlig for 11 spennende museer vest i Agder blir det utrolig spennende å jobbe med merkevarebygging og markedsføring av hvert enkelt museum, alle unike og med sine spesialiteter, samt utviklingen av Vest-Agder-museet som helhet og det nye museumsbygget på Odderøya, sier Engenes.


Hallvard K. Klungtveit
 

Hallvard K. Klungtveit blir avdelingsleder og kaptein for D/S Hestmanden via Norsk krigsseilermuseum. Klungtveit kommer fra OSM hvor han har jobbet seg opp i gradene til overstyrmann på bøyelaster. Han er utdannet sjøkaptein ved Karmsund tekniske fagskole i Haugesund.


Klungtveit forteller om sin nye stilling at det å få lov til å drive et skip som D/S Hestmanden er noe man bare får tilbud om en gang i livet, så en slik mulighet kunne ikke få passere.


- Vest-Agder-Museet har mye kunnskap om flere fagfelt og sammen med den erfaringen og kunnskapen som besittes av de frivillige, er det store rom for å få utvidet kunnskapen om fartøyvern, krigsseilerhistorie og museumsdrift, sier Klungtveit.

facebook

Relaterte saker