Kåret til årets inkluderingsbedrift: Sørlandschips stakk av med gjev tittel under den første gjennomføringen av Fabelaktig Fredag Sørlandet. Mottaker av prisen er fabrikk- og produksjonssjef Kjartan Rønvik og kvalitetssjef Stian Madsen Stokmo.

Sørlandschips kåret til årets inkluderingsbedrift

13 00:00:00.03.2023 | Helena Frustøl Andås og Håkon Repstad
Sørlandschips gikk av med prisen Årets inkluderingsbedrift i Kristiansand. Edgars Bakeri vant prisen for Mandal/Lindesnes og Mestermal for Vennesla og omegn.
artikkelen fortsetter under annonsen
Adv. Tofte
Prisutdelingen fant sted under den aller første utgaven av Fabelaktig Fredag Sørlandet. Her samlet Varoddkonsernet og NAV næringslivet for å hylle bedriftenes inkluderingsvilje.

- Vi mottar prisen med en enorm stor takknemlighet. Det er så viktig å få ned utenforskapet! Vi i Sørlandships gjør det vi kan i de avdelingene vi har hos oss. Jeg skulle gjerne hatt hele gjengen på Sørlandschips her i dag, for de fortjener det virkelig, forteller fabrikksjef Kjartan Rønvik når han mottar prisen fra ordfører Jan Odvar Skisland.
Rønvik feiret med 650 andre representanter fra næringslivet på kongressenteret Q42 fredag ettermiddag.

Slik er juryens begrunnelse for prisen:

Bedriften har i flere år ansatt kandidater. Bedriften har et tydelig fokus på kompetanseheving og tar inn lærlinger. Bedriften er inkluderende, er opptatt av sosial bærekraft og mangfold. De strekker seg lengre enn forventet, viser empati og tålmodighet og har med sine gode verdier tatt imot og inkludert kandidater. En jobbsøker forteller at han aldri før har følt seg så velkommen og inkludert som hos denne arbeidsgiveren.

Bravida og Coop Mega var også nominert til prisen.

- Jeg tenker ofte på vår kollega på Sørlandschips som blir trukket frem i juryens begrunnelse. Han har møtt mye motstand fra mange bedrifter i regionen. Han forteller at han føler seg veldig inkludert hos oss. Det sier meg at vi gjør noe rett, understreker fabrikksjefen.

Hyller regionens bedrifter som bidrar til å få flere i arbeid  

Flere priser ble delt ut denne ettermiddagen. Å Energi mottok prisen for «Årets Out of the box», for å være en virksomhet som er kreativ og løsningsorientert for å få til en ansettelse, lagt til rette og strukket seg lenger enn hva som er forventet i slike situasjoner. «Årets fabelaktige» gikk til en person med et enormt stor hjerte for mennesker, som ser løsninger der andre ser utfordringer og som legger til rette for kompetanseheving. Prisen gikk til Tor Helge Kjellby fra Gårdsdrift.

- Du får ingen gode arbeidsplasser uten en god arbeidsgiver. I dag skal vi hylle dere arbeidsgivere for det dere gjør hver dag. Alle mennesker har en verdi, bidrar med kunnskap og ønsker en plass i samfunnet. Alle har behov for gode kolleger og trenger impulser. Arbeidsgivere her i dag gir folk en sjanse, trygge rammer, mulighet til å bygge gode relasjoner og en verdig økonomi. Dere er et viktig ledd for å sørge for at Agder er for alle, fortalte Kristiansands varaordfører, Erik Rostoft, under åpningstalen. 

Fabelaktig Fredag Sørlandet blir arrangert av NAV Kristiansand og Varoddkonsernet for å gi noe tilbake til bedriftene i regionen som bidrar til å få folk i jobb. Deltakerne fikk høre historier fra regionens bedriftsledere og foredrag fra styreleder i IKEA, Hans-Johan Jarnheimer, komiker Alex Rosén og motivator Kjetil Kristoffersen.

Tidligere på dagen var 850 arbeidssøkere samlet for jobbmessen Mulighetenes marked. Et samlingssted for arbeidssøkere, arbeidsgivere og utdanningsaktører/opplæringskontor. Det skal ha blitt signert flere avtaler mellom arbeidssøkere og arbeidsgivere denne dagen.

Hentet inspirasjon fra Larvik

- Det er helt sikkert at Fabelaktig Fredag Sørlandet har kommet for å bli – i 2024 er vi tilbake igjen. Vi ønsker at dette skal bli en tradisjon, slik som Fabelaktig Fredag Larvik har blitt de siste åtte årene. Det er fra disse vi har fått konseptet, og de vi har samarbeidet med om å få Fabelaktig Fredag Sørlandet på lufta, forteller Varodds kommunikasjonsrådgiver, Ingvild Aasne Andersson.

Ordfører Jan Oddvar Skisland er enig i at det er behov for Fabelaktig Fredag Sørlandet, også i årene som kommer.

- Å se næringslivet samlet her og høre historiene fra arbeidsgiverne gir oss håp om at det skal gå bra. Takk til dere som har gått i gang med Fabelaktig Fredag Sørlandet, sa ordføreren fra scenen.
facebook