NHO Agder-leder Høye G. Høyesen leter nå etter en prosjektleder til den nye satsingen ScaleUp Norge.

Satser på nytt scaleup-prosjekt

21.09.2022 | Ingrid Michalsen
NHO Agder leter nå etter prosjektleder til en ny satsing kalt ScaleUp Agder. - Det blir en av de mest spennende stillingene i regionen vår, mener regiondirektør i NHO Agder, Høye G. Høyesen.
artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse - vil du annonsere her?
- Jeg tror dette kan bli en av de mest spennende stillingene i Agder. Spesielt nå som det skjer så mye. Nye bedrifter kommer og skal treffe eksisterende. Her er det kanskje muligheter til å skape vekst og ringvirkninger?, sier Høye G. Høyesen, regiondirektør i NHO Agder. 


- Agder er på vei inn i en periode preget av omstilling og store muligheter for økt sysselsetting. Kanskje eksisterende bedrifter kan skalere opp for å bli leverandør inn til nye markeder og bedrifter? Her er mange muligheter. Regionen har mange bedrifter i ulike bransjer med stort vekstpotensial, derfor er denne stillingen viktig, legger Høyesen til.
 

Prosjektet er en del av satsingen ScaleUp Norge, som skal jobbe nasjonalt med økosystemer for vekst slik at flere bedrifter vokser innenfor bærekraftige rammer.  Det er NHO Agder som er prosjekteier.

- I NHO sitt veikart så er vi tydelige på at vi skal bidra til vekst i næringslivet. Vi har kanskje Norges største bedriftsnettverk som vi kan bruke i en slik satsing. Dette er et nettverk på over 30.000 bedrifter, og fra nyttår er også finansnæringen gjennom Finans Norge med. Dette kan bli kraftfullt, lover Høyesen.

Her kan du søke på stillingen

Han forteller videre at målet er at ScaleUp Norge skal bli et nasjonalt kompetansesenter om og for vekstbedriftene i Norge. Prosjektperioden løper fra 2023 – 2025, og tanken er at det gjennom prosjektet etableres en permanent organisasjon som står på egne bein etter at prosjektet avsluttes. Prosjektet har fått finansiell støtte fra Agder fylkeskommune, Sørlandet kompetansefond og Aust-Agder utviklings- og kompetansefond. Næringsforeningen er også samarbeidspartner i prosjektet. 


- Prosjektlederen vil få en veldig spennende jobb med å bygge en kompetansehub med kunnskap om hva som skal til for å skape vekst i allerede eksisterende bedrifter. Vi ser etter en person som har erfaring fra næringslivet. Gjerne en person som har jobbet i bedrifter som har hatt god vekst. Vedkommende må være glad i å snakke med andre og ha en tillitsvekkende natur. Det er viktig med god forretningsforståelse.
 
facebook