Solfrid Myklebust (t.h.) og kollegene fra Avfall Sør mottok sertifiseringsbeviset. De mener arbeidet med mangfold- og inkluderingsarbeid blir minst like viktig i tiden fremover. Foto: Helena Frustøl.

Nye virksomheter sertifisert i Likestilt arbeidsliv

18.11.2022 | Helena Frustøl og Håkon Repstad
Avfall Sør er en av fire virksomheter som denne uken ble sertifisert i ordningen Likestilt arbeidsliv.
artikkelen fortsetter under annonsen
Adv. Tofte
Torsdag 17. november mottok fire virksomheter bevis for sin innsats for å bli sertifisert som likestilt bedrift.For å bli sertifisert må virksomhetene jobbe målrettet med mangfold- og inkluderingsarbeid. Offentlige- og private virksomheter fra hele landet deltok, både fysisk og digitalt.

Avfall Sør var blant bedriftene som sertifiserte seg for første gang, sammen med Studentskipnaden i Agder, Arendals Fossekompani og Visma Enterprise.

Hvorfor valgte dere å sertifiseres i Likestilt arbeidsliv?

- Avfall Sør har et bevisst forhold til mangfold og inkludering, men vi ville systematisere og målrette innsatsen i dette arbeidet. Det er også viktig for oss å være en god arbeidsplass for våre medarbeidere og tilrettelegge for mangfold i vid forstand. Vi strekker oss hele tiden for å bli enda bedre på å fremme likestilling, forebygge diskriminering og øke mangfoldet i selskapet.

Det forteller Solfrid Myklebust, leder for HR og HMS i Avfall Sør. Hun mener arbeidet vil bli enda viktigere i tiden fremover.

- Likestilt arbeidsliv har hjulpet oss med å bli mer bevisst på hva vi allerede gjør og kan gjøre, og gitt oss flere nyttige verktøy som for eksempel dilemmatrening til å forankre arbeidet og involvere hele virksomheten.

En sertifiseringsordning i vekst

Sertifiseringen gir private- og offentlige virksomheter verktøy for internt mangfold- og likestillingsarbeid, et kompetanseprogram og fellesskap for læring og erfaringsdeling.

- Vi ser at det hjelper virksomhetene med å kommunisere de viktige likestillingstiltakene de implementerer og å legge planer for kontinuerlig strukturert, planmessig og strategisk arbeid. Og stadig nye virksomheter ser verdien i dette og kobler seg på ordningen. Vi jobber nå med 10 nye virksomheter som skal sertifiseres i løpet av de neste 1-2 årene, forteller Patricia Hartmann, prosjektleder for Likestilt arbeidsliv.

Avfall Sør, Studentskipnaden i Agder, Arendals Fossekompani og Visma Enterprise Avfall Sør ble sertifisert i Likestilt Arbeidsliv.

 

Likestilt arbeidsliv

Er et fellesskap for læring og erfaringsdeling. Prosjektet startet i 2018 med 15 pilotbedrifter. I dag er 25 virksomheter sertifisert. I tillegg jobber ytterligere 10 bedrifter mot sin første sertifisering. Ordningen berører nå over 70.000 arbeidstakere. Næringsalliansen er samarbeidspartner til Likestilt arbeidsliv.
facebook