SPENN

A + Academy og jorda rundt

24.08.2015 | Næringsforeningen i Kristiansandsregionen
25 elever har nettopp startet et nytt og annerledes studie ombord på Fullriggeren Sørlandet. Undervisningen finner sted mens skuta reiser jorda rundt!
A+ Academy prepares you for entrance into the best post- secondary universities and colleges in the world, skriver Fullriggeren Sørlandet om det nye studietilbudet. Elevene kommer fra Asia, Europa og Amerika. Lærekreftene som skal undervise på Sørlandet er også flernasjonale, noe som er viktig når morgendagens globale ledere skal utdannes.

– Vi søker de elevene som har en ekstra dimensjon og visjon utover det å gå på en ordinær skole. Vi tilbyr en unik mulighet for å gjennomføre en avansert studie- retning i maritime omgivelser med hele verden som sitt nærmiljø, sier daglig leder og skoledirektør Per Filip Sommerstedt.

Elevene skal i løpet av første studieår besøke rundt 25 havner, og i havnene skal alle delta i feltstudier som er typiske for det landet de besøker, knyttet opp til skolens fagkrets.

Ved studiestart setter Sørlandet kursen mot det sørlige Europa, før kursen rettes mot de karibiske øyer og videre mot Panama og Galapagos. Deretter går kursen vestover mot Australia, det fjerne Østen og rundt Kapp det gode håp, før skipet returnerer til Kristiansand om to år.

– Sørlandet er det første skipet i verden som tilbyr studieretningen Advanced Placement til elever som skal gjennomføre studiet på et eller to år, på en reise verden rundt. Kapasiteten er rundt 55 elever, men vi startet nå i høst med rundt 25 elever, sier Sommerstedt.

Du kan lese mer om skolen på aplusacademy.org
facebook