Beniamino Patrono, som er regionsalgssjef for KLM, Air France og DELTA var i Næringsforeningen for å fortelle om KLM.

- Vær tro mot Kjevik!

14.12.2015 | May Baagøe Broughton
Slik lød en sterk anmodning under fredagens lunsjmøte i Næringsforeningen i Kristiansandsregionen, da KLM og Avinor gjestet Generalboligen.
artikkelen fortsetter under annonsen
Nordic Arena
 Fredag kom nyheten om nok et kutt i flytilbudet fra Kjevik. Widerøe legger ned 13 ruter. Dette kan få alvorlige konsekvenser for næringslivet i regionen, som allerede ønsker hyppigere flyfrekvenser, spesielt mellom Gardermoen og Kjevik. Kuttet i Widerøe sine ruter vil blant annet få konsekvenser for flygningene mellom Kjevik og Kastrup.

En god nyhet er at KLM ikke kommer til å redusere antall daglige ruter mellom Kristiansand og Amsterdam. KLM har vært på Kjevik i 75 år og ønsker å være med på både oppturer og nedturer. Fra april øker selskapet igjen frekvensen fra to til tre flygninger per dag.

[caption id="attachment_4576" align="alignnone" width="400"]Ole Iacob Norman fra Berg Hansen Reisebureau mener det er viktig å være tro mot Kjevik. Ole Iacob Norman fra Berg Hansen Reisebureau mener det er viktig å være tro mot Kjevik.[/caption]

Ole Iacob Norman fra Berg-Hansen Reisebureau uttrykte tydelig at Næringsforeningen bør arbeide for at medlemsbedriftene og deres ansatte benytter tilbudet på Kjevik både i forbindelse med jobb og privat. Ifølge Norman er det ikke sånn at rutetilbudet er for dårlig. I forhold til befolkningsgrunnlaget er tilbudet, ifølge ham, relativt godt.

For at ikke Kjevik skal få et enda dårligere tilbud er det , i følge ruteutvikler for Avinor,  Iver Holter Andersen, veldig viktig at Næringsforeningen jobber for at flyselskapene og særlig Norwegian opprettholder sitt tilbud fra Kjevik.

- Næringslivet i regionen er avhengig av gode forbindelser fra Kjevik og ut i den globale verden.  Derfor er det viktig informasjon som KLM gir oss når de nå bekrefter at de opprettholder sine eksisterende flighter fra Kristiansand og ut i verden, sier Ole-Petter Sunde i Næringsforeningen.
facebook