Bildetekst: Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen på scenen under Næringslivsdagen 2015.

-Det blir jul og verden vil også stå til påske

22.10.2015 | May Baagøe Broughton
Slik innledet sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank sitt innlegg under Næringslivsdagen 2015. Nærmere 180 mennesker var samlet i Kilden teater- og konserthus.
artikkelen fortsetter under annonsen
Brokke
Som i så mange andre settinger, var markedssituasjonen i Norge et tema under konferansen. Andreassen, statssekretær Tore Vamraak i finansdepartementet og administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke var innom utfordringer og virkemidler for å komme ut av en laber økonomisk situasjon. Alle tre ser krisen som langvarig og mener det må tas ulike grep.

De fremmøtte hørte Andreassen fortelle om at folk ofte er unødvendig bekymret, og at det som regel går bra til slutt.

- Det har vært flere kriser igjennom de siste tiårene, og vi har kommet igjennom alle. Det kan være at denne krisen vi er inne i nå, vil vare et stykke lenger, men siden Norge er så mye mer enn olje, vil vi vi komme bedre ut av det enn mange andre land, sa sjeføkonomen.

Andreassen avsluttet med å sitere den tidligere saudiarabiske oljeministeren Yamani: - Steinalderen tok ikke slutt på grunn av mangel på stein. Og oljealderen kommer ikke til å ta slutt på grunn av mangel på olje.
facebook