Fra venstre: Ingrid Michalsen, Anne Liv Lidtveit, Silje Sevenius, Lis Barbro Nyland, Mailinn Mersland, Nina Torjesen, Anne Hodne, Nina Solvang, Anna Trillo, Lise Kjelle, Malin Schultze, Heidi Minde og Anne-Lise Crogh.

- Dere er fremtidens ledere

21.01.2022 | Margrethe Saga
Det siste året har tolv kvinner gjennomført WIBs mentor- og lederutviklingsprogram.
Torsdag denne uka var menteer og mentorer samlet på Vigeland Hovedgård for å avrunde programmet.

- Jeg er stolt av at vi i Næringsforeningen har dette programmet. Vi trenger å bygge fremtidens ledere i landsdelen, og vi vet at vi trenger flere kvinnelige ledere. Et slikt program gjør at dere utvikler dere som ledere, noe som er viktig både for dere personlig og for bedriften deres. En av grunnene til at vi er så opptatt av dette handler også om at vi trenger å utvikle gode rollemodeller som kan gå foran og vise vei. Dette oppdraget håper jeg dere er villige til å ta på dere, sa administrerende direktør Trond Backer under samlingen.

Det er tredje gang Næringsforeningen arrangerer mentorprogram gjennom sitt nettverk WIB.

- Dette er den første gruppen som også har fått lederutvikling som en del av tilbudet. Og det tror vi har fungert veldig bra. For de fire lederutviklingssamlingene, i kombinasjon med mentorskapet, tror vi har gitt både et stort faglig utbytte, et viktig personlig utbytte og ikke minst inspirasjon og engasjement inn i lederskapet for de 12 som har deltatt, sier Ingrid Michalsen, leder for strategi og utvikling i Næringsforeningen.

Hun fortsetter:

- Målet med dette programmet er å inspirere og styrke sterke ledertalenter fra regionen til å vokse inn i sin lederrolle, øke sin kunnskap om hva som skjer i landsdelen og bygge nettverk for fremtiden. I tillegg går dette rett i kjernen av det Næringsforeningen og WiB jobber for: Å tiltrekke og beholde arbeidskraft, bidra til å løfte talenter i regionen. Og til å styrke andelen kvinner på de arenaer som beslutninger fattes.Siden oppstarten i 2021 har deltakerne vært gjennom temaer som makt og påvirkning, retorikk og lederrollen. Det er Heidi Minde som har ledet programmet. Hun jobber med innovasjon og organisasjonsutvikling i Agder fylkeskommune, i tillegg til å ha sitt eget firma, Stella Development. Minde har lang erfaring med lederutvikling og mentorprogrammer.

- Jeg må bare få skryte av den jobben Heidi har gjort. Måten hun har ledet samlingene på, og engasjert gruppen, har imponert meg dypt. Programmet har holdt meget høy faglig kvalitet, sier Michalsen.

Den attesten støttes av deltagerne.

- Jeg har fått nye perspektiver på ledelse, og det har vært veldig givende å lære av hverandre i denne gruppa, sier Anne-Lise Crogh i Dyreparken. Hun har hatt Camilla Jarlsby, nylig tilsatt kulturdirektør i Kristiansand kommune, som sin mentor.

Anne Liv Lidtveit (PwC) trekker frem at hun har fått et bredere perspektiv på ledelse etter å ha deltatt i programmet. Hennes mentor har vært Margit Unander, administrerende direktør i LOS.

- Det har vært veldig fint å få innspill på ting jeg aldri før har tenkt på. Jeg har også lært mye om forskjeller, og det har vært fint å oppleve nettopp det at vi er så forskjellige. Det nettverket jeg har fått gjennom deltakelsen er også svært verdifullt, sier Lidtveit.

Malin Schulze, som er ansvarlig for digitale kundeløsninger og salg i LOS, har hatt god nytte av programmet, blant annet gjennom samtaler med mentor Tone Solheim Grøsle, assisterende direktør og markedssjef i Sørmegleren.

- Målet med deltakelsen var å bli tryggere i meg selv som leder, og jeg merker at det har skjedd en utvikling gjennom det siste året. Det tror jeg skyldes at jeg har tatt meg tid til å kjenne på følelser og tanker. Det har vært fint å snakke med noen som ser deg utenfra, og som heier og støtter, sier hun.

 

Disse 12 har deltatt som menteer:

Anne Hodne (Mestergull Hodne) – mentor er Elisabeth Slettedal (daglig leder i Advokatfirma Tofte)

Kamilla Alonso Berg (Sparebank 1 SR Bank) – mentor er Kristin Tofte Andresen (fylkesdirektør for næring, kultur og kulturminnevern i Agder fylkeskommune)

Nina Solvang (Eltel Networks) – mentor er Ann Camilla Schulze-Krogh (direktør for forskning og innovasjon på UiA)

Silje Sevenius (Inselo Group) – mentor er Nina Moland Andersen (salgs- og markedssjef i Color Line)

Nina Torjesen (Knowit) – mentor er Jill Akselsen (daglig leder BRG Utvikling)

Anne Liv Lidtveit (PwC) – mentor er Margit Unander (adminstrerende direktør i LOS)

Anna Trillo (Once) – mentor er Camilla Dunsæd (kommunedirektør i Kristiansand)

Mailinn Mersland (Fædrelandsvennen) – mentor er Kirsti M. Hjemdahl (daglig leder i Cultiva)

Lise Kjelle (OBOS Block Wathne) – mentor er Hilde Waage (regiondirektør i EBA Agder)

Anne-Lise Crogh (Dyreparken) – mentor er Camilla Jarlsby (personal- og organisasjonsdirektør på UiA)

Lis Barbro Nyland (KMPG) – mentor er Kirsten Lindeberg (tidl. politimester i Agder politidistrikt)

Malin Schulze (LOS) – mentor er Tone Solheim Grøsle (ass. direktør og markedssjef i Sørmegleren)
facebook

Relaterte saker